Реклама / Ads
55| 10199 |17.06.2016 НОВИНИ

Т. Томов: Борисов вчера си заслужи заплатата с топки

.
Тома Томов
Бойко Борисов вчера си заслужи заплатата на министър-председател. Сега трябва да видим дали ще му стиска да продължи тази политика. Ако това стане, може да ми стане симпатичен. Така започна своя коментар по горещата тема за създаването на обща флотилия между България, Турция и Румъния в Чрено море пред bTV журналистът Тома Томов.
 
Томов сравни ситуацията с тази, в която е бил българският цар Борис III по време на Втората световна война, когато съюзникът му Хитлер е поискал войски за източния фронт, но е получил отказ от „един велик български държавник”. Премиерът бе категорично против флотилия на НАТО срещу Русия. Бойко Борисов заяви, че Николай Ненчев и Даниел Митов може да имат "проблеми" с него.

Великият Шарл дьо Гол, който никога не е бил рубладжия, беше заявил, че Франция ще напусне НАТО. В Москва тези дни беше и Никола Саркози, който каза, че не Обама ще решава съдбата на Европа, ние ще си я решаваме и трябва да отпаднат санкциите за Русия.С това Томов даде пример как се защитава националния интерес и че Борисов е казал първата буква от азбуката в това отношение.

Тези дни четох много детайлно изказването на Росен Плевнелиев пред Европарламента и не ми хареса. Никак не ми хареса. Предстоят тежки времена. Милиони хора от Африка и Азия ще потърсят по-добър начин на живот. В тези тежки времена ще ни трябват ръководители, които имат топки.

Турция рекетира целият Европейски съюз. Румъния също е реваншистка държава и всички знаем какво искат от бившия СССР. Полша също е във вечен конфликт с Русия. Ние няма нужда да се месим в тези конфликти, категоричен беше Томов.

Той коментира и темата за предстоящия референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз. Това, което стана снощи в Англия, е необяснимо. Да убиеш едно младо момиче заради Брекзит. Не мога да го разбера. В момента има две Англии. Едната е на богатите и образовани хора живеещи в лондонското сити, които правят пари от въздуха. Другата е на предградията и на обикновенните работници. Барак Обама също предупреди британците - Внимавайте, защото ако излезете от ЕС, вие ще сте една малка държава от 50 милиона души. Защитниците на Брекзит пък излизат с мотива, че ще вземат нещата в свои ръце.Те казват, че хващат страната в своите ръце - през Канада, Нова Зеландия, Австралия..... анализира журналистът.

Нямам никаква идея какъв ще бъде изхода от референдума. Нямам прогноза...., нямам прогноза.. Какво ще реши Англия не знам...и напомни как един известен журналист казал на Тони Блеър: "Аби ти защо се държиш с Буш като с пудел....

Англия е била империята, над която никога не е залязвало слънцето, сега Англия да бъде провинция на Европа? Две трети от управляващата партия са против. Даже Дейвид Камерън е наследник на Маргарет Тачър, която считаше ЕС за нереформирано идиотско създание, посочи журналистът, който не се ангажира с прогноза какво ще решат на Острова.

По думите му и преди изборите в САЩ виждаме във фона не само конфликт на 99-те процента срещу топ 1%, но и все по-ясния въпрос дали няма алтернатива на сегашната външна политика на Вашингтон и завръщане към вижданията на Рузвелт и Кисинджър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5361 |16.06.2016 Борисов: На Черно море искам само мир и любов, с Русия сме приятелски народи . 7| 4950 |16.06.2016 Борисов: България е пример за правилно усвояване на еврофондове . 1| 4169 |15.06.2016 Борисов: Никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове . 31| 6819 |15.06.2016 Проф. Герджиков: Президент ще бъде този, когото Борисов посочи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads