Реклама / Ads
19| 5019 |27.01.2011 НОВИНИ

Ал. Томов: Искам международно разследване на делото ми

.
Александър Томов Източник: Булфото
Вчерашното решение на Софийски градски съд според Александър Томов е удар срещу неудобния политик и опит да отстраниш политическия противник в негово лице.Съдът постанови присъда от 9 години лишаване от свобода на ексшефа на „Кремиковци”.Той заяви, че ще изпрати материалите по делото на чужди експерти.
 

Томов, както и Иван Иванов са осъдени за това, че през 2007 г. в условията на продължаващо престъпление като длъжностни лица са присвоили от „Кремиковци" машини, съоръжения и имоти, сред които хвостохранилище и общежитието на комбината, на стойност 7 милиона и 50 хиляди евро.

На пресконференцията, дадена именно заради решението на СГС, стана ясно, че партия Българска социалдемокрация застава категорично зад Александър Томов.

Социалдемокрацията не е от вчера, няма да е до утре, няма да спре с едно решение на съда на първа инстанция. Ще си изпълним календара, който сме поели. Това включва и явяването на изборите, посочиха представители на изпълнителното бюро на партията. От там уточниха, че Българска социалдемокрация ще се яви на кметските и президентските избори. Партията все още няма кандидат за държавен глава, като това решение ще се вземе на предстоящите национални форуми на движението.

Атаката срещу Томов е атака срещу всички. Той е един от нас - социалдемократи, 15 години е бил в опозиция, посочиха още от партията и добавиха - 150 структури в страната застават за него.

Самият Томов обяви още, че ще поиска международно разследване на делото. Той упрекна българската прокуратура в некомпетентност и изпълняване на политически поръчки. Вчерашното решение на съда бившият ръководител на „Кремиковци" определи за юридически абсурдно и морално невярно. Томов обеща и „много интересни" материали за разследващите журналисти, като посочи, че ще им предостави всички документи по делото.

Ще изпратя материалите на чуждестранни експерти, тъй като нямам доверие в българското правосъдие, заяви Томов. Според него родната прокуратура извършва фрапантно нарушение, защото се меси в сделки, които засягат частни компании. Той предостави и конкретни данни, които „разбиват" обвинението, за което е осъден на девет години лишаване от свобода.  В делото срещу него, по думите на Томов, лъха злонамереност, некомпетентност и използване за закони до 1989 г. Той отправи и директни критики към прокурорите по делото - Божидар Джамбазов и Роман Василев, заявявайки, че те говорят „глупости" и действат некомпетентно.

За пореден път Александър Томов не си спести упреци и към експремиера Сергей Станишев. Именно лидерът на БСП, според ексшефа на „Кремиковци", е едно от главните действащи лица в атаката срещу него.Томов упрекна бившия премиер и за фалита на комбината, посочвайки, че „благодарение на прокуратурата и правителството под диригентската палка на Сергей Станишев" са изгонени всички възможни инвеститори в „Кремиковци".

Той изтъкна, че докато е заемал ръководния пост в предприятието и във футболния клуб те не само не са били на загуба, а на печалба. Къде е престъплението, къде е източването, къде са злоупотребите, попита още Томов. В заключение той заяви: Целево бях определен за мишена и такъв оставам докрай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5775 |27.01.2011 Ал. Томов: Не мислете, че БСП не са на власт . 40| 6009 |26.01.2011 А.Томов: Цялото обвинение е формирано от Трактора . 10| 5923 |06.01.2011 Дж. Уорлик: Искам да помогна за върховенството на закона и енергетиката . 32| 6104 |22.12.2010 Опозицията иска разследване на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads