Реклама / Ads
32| 6973 |09.10.2012 НОВИНИ

А. Томов: Станишев стоеше много плътно зад Алексей Петров

.
Александър Томов
Поне 10-тина сделки имало в областта на енергетиката, където подобни офшорки носят пари на заинтересовани лица. Аз не съм откраднал нито лев, категоричен беше Томов.
 

Българският народ е най-манипуланият и лъганият и една от най-големите лъжи на прехода са офшорките, обяви по ТВ 7 Александър Томов в разговор за заговора на Октопода срещу "Кремиковци" и ЦСКА и по повод евентуалната офшорна компания на о. Мавриций, чрез която се преразпределяли печалбите от елекроразпределителни дружества. Било трудно едва сега всичко да се докаже, защото зад офшорката стоял някакъв адвокат, който щял до последно да крие истината. Поне още 10-тина сделки имало в областта на енергетиката, където подобни офшорки носят пари на заинтересовани лица. Няма начин, когато се подписва от държавата такава огромна сделка, да не се знае кой стои за нея, смята Томов. 9 до 10 били основните форми на политическа корупция, поясни той. Една от причините да мине в опозиция била точно тази, а тези офшорки били причина да сме най-бедната държава в ЕС. Да се забрани НС и правителството да сключват сделки с офшорни компании, когато става дума за държавно имущество, поиска Томов.

Алексей Петров е старателно отглеждан по времето на Костов, разцъфтява при Сакскобургготски и стига апогей при Станишев, коментира водещият Бареков. Реалната му власт надхвърли всичко познато, съгласи се Томов и добави, че той имал бушони-фирми, които контролирал. Вярвах, че има конституция и частна собственост, но Станишев застана много плътно зад Алексей Петров, категоричен беше Томов, който добави, че фалитът на "Кремиковци" бил предимушлен, предизвикан, за да може Петров и Станишев да овладеят комбината.

Много тежки саботажи имало в комбината, но всичко било изкарано като производствени аварии. Румен Петков тогава казал на Томов в 5-то РПУ: "Позвъни му, той е много влиятелен в тази зона!" Отнемането на лиценза на ЦСКА също било свързано с тази група; това са силоваци, добави Томов. Томов опитал да говори и със Станишев, чакал го часове, не бил приет, а накрая Станишев му казал: Писна ми от вашето "Кремиковци", обърнал се и си тръгнал.  Загубата на бюджета е 1 милиард от направеното с "Кремиковци", констатира Томов. Петров на свой ред искал да влезе в "Кремиковци"; за пръв път влязъл там като охрана, но започнал да се занимава и с икономика, натрупал значителни средства, взимайки над 500 000 месечно; имал кабинет на 2-рия етаж като директор по сигурността. Имаше преплитане на тези престъпни действия със самата държава, констатира Томов. Изваждането му от този етаж и премахването на охраната доведе до поредица от действия, вкл. подслушване на ръководството и пр. Зад Петров стоели други, увери Томов. Няма как да се вземе "Кремиковци", без да се вземе, каза той.

Ключовите министри знаят кой стои зад офшорките, сигурен е Томов. Схемата на нашите политици, особено в най-високия период на корупция, било крадене чрез жените и децата им. Не е нормално да вкарваш членове на семейството си при сключване на държавни сделки. Подобен пример бил и този с рекламата с г-н Хохегер и връщането на 300 000 при жената на Станишев.

Не съм откраднал нито лев, отсече Томов. Формулата е да има връщане назад и признание.

Накрая някой ще се уплаши, ще започне да говори и ще стане страшно, прогнозира Н. Бареков. 

Ще има ЦСКА, но не с тези, заключи накрая Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5241 |07.10.2012 Станишев спретва истинска корида на ГЕРБ . 32| 5885 |06.10.2012 Според Станишев: Който не харесва премиера, е враг на държавата . 41| 6138 |03.10.2012 Сергей Станишев: Не искам да имаме руска или американска централа, а българска . 66| 7595 |01.10.2012 Премиерът: Съпругата на Станишев се погрижи за медиите, внимавайте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads