Реклама / Ads
2| 4849 |26.03.2019 НОВИНИ

Ал. Томов: Има връзка между ”апартаментгейт”, докладите на ЕК и us-доклада

.
Александър Томов
За ”апартаментгейт” Александър Томов смята, че има пряка връзка между Доклада на ЕК, второ - Доклада на Държавния департамент, в който отново се повториха неща, които знаем - за корупция по висшите етажи на властта и трето - появата в ”Свободна Европа” на материал, който е знак за голяма корупция.
 

В доклада на ЕК се казва, 2/3 от сигналите, които се получават, не се разследват от българските служби. В Доклада на Държавния департамент се повториха неща, които знаем - за корупция по висшите етажи на властта.

 

Според Томов нашите партньори и съюзници поставят въпроса: или се отървете от корупцията или нямате шанс. И това, по думите му, означава, че трябва веднага да се започне борба с корупцията. На корупцията той отдава отказа да ни присъединят към Шенген и да ни допуснат в чакалнята за еврозоната.

 

"Всичко това означава едно: страната е ударена тежко и като морал, и като престиж, и като инвестиции и така не може да продължава.", заяви още той пред БНТ.

 

От друга страна Томов обърна внимание върху факта, че корупция има не само в ГЕРБ.

"Има голяма корупция в БСП, която те отказват да обявят, която също е известна и която се замазва... Има някакъв съюз да замажем това, което е факт. А обществото не може да продължи така...", каза Томов.

 

Томов даде примерни начини за борба с корупцията. Той обясни механизма на скандалната сделка с имотите и ги я определи като незаконна.

 

"Няма нищо трудно. Просто трябва да има много ясна прозрачност на тези, които се занимават с политика и бъркат в държавната хазна. Това означава т. нар. разполагаем доход по критериите на НАП, който се следи непрекъснато, се следи което е налично и се проверява.... Господин Цветанов е спечелил от тази сделка поне 1/2 милион евро, простичко го е спечелил..."



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3778 |19.03.2019 Димо Гяуров: Няма връзка между стрелбата в Утрехт и тази в Крайстчърч . 0| 3761 |19.03.2019 Между 18 и 23 градуса ще са температурите днес . 4| 4283 |17.03.2019 БСП избира между Йончева и Станишев с таен вот . 0| 4310 |16.03.2019 Тежки сблъсъци между ”жълти жилетки” и полиция край Триумфалната арка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads