Реклама / Ads
0| 3403 |27.06.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Ако изборите зависят от егото ти, кой е слабото звено?

.
Преговори за правителство между ”Има такъв народ” и ”Продължаваме промяната” ще има, ако Кирил Петков не е част от изпълнителната власт. Заявката дойде вчера от Тошко Йорданов и бе повторена отново днес в ефира на bTV. Това е поредната разделителна линия, която двете партии чертаят в пясъка помежду си, след като от ПП категорично посочиха - новият проектокабинет на ПП ще е в същия състав.
 

Йорданов отново повтори, че Кирил Петков е същият като Бойко Борисов, но с по-добро образование.


"Борисов беше същият и не можеше да си представи да не е встрани. Всички казват, че не е добре да има избори. Ако те зависят от егото ти, кой е слабото звено?", попита лидерът на ПГ на ИТН. 


"Все по-малко вероятно изглежда да има правителство като гледаме поведението на ПП", посочи още Йорданов.


ИТН са били особено последователни в политиката си, посочи Йорданов и заяви - формацията е предупреждавала четири месеца за нарушаване на коалиционното споразумение за Северна Македония и не е имала друг избор, освен да напусне. За гласуването с ГЕРБ при вота на недоверие Йорданов посочи:


"Ние това правителство го свалихме, преди ГЕРБ да вкарат вота за недоверие. Какво очаквахте да гласуваме?". 


ИТН ще отиде утре на консултациите при президента Румен Радев, увери още Йорданов. Той отправи критики към БСП и ПП, които днес отказаха да се явят на "Дондуков 2" като посочи - това се случва за пръв път в новата ни история. 


Това обаче не е съвсем вярно. От ГЕРБ също отправиха остри критики по този повод днес като обвиниха ПП и БСП в безотговорно поведение, неуважително към институциите. Важно е обаче да се отбележи, че именно от ГЕРБ не се явиха при държавния глава при консултациите през юли миналата година. 


Йорданов коментира още поведението на ИТН в кратките парламенти след изборите миналата година, когато опитите да се състави правителство не постигнаха успех. Според Йорданов партията е имала възможност да направи коалиция с "Изправи се.БГ! Ние идваме!", в която участваха Мая Манолова и Татяна Дончева. 


"С Мая Манолова и Татяна Дончева трябваше да сме в коалиция и това нямаше да изкара и месец. Това беше по-лошият вариант. В предишният парламент преговорите за правителство на малцинството вървяха добре до момента, в който не посочихме данни за Кирил Петков и Асен Василев и ДБ се събудиха една сутрин и атакуваха договорките, които вече бяхме направили. ДБ бяха готови да подкрепят, нямахме проблем. Той се появи за една вечер. Имаше проблем с първия състав и Слави Трифонов го изтегли. Вижте после какво стана - говорим, че сме на един акъл, че те не искат министри, но сме се разбрали за политики", посочи Йорданов.


Той отново отрече да има връзка между Орлин Алексиев и "Има такъв народ", а освен това посочи, че формацията няма общо с "Делта хил". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3191 |24.06.2022 Тошко Йорданов призова президента да разсекрети стенограмата от КСНС за Северна Македония . 0| 3743 |24.06.2022 Тошко Йорданов: Има нова коалиция между ПП-нцата, ДБ-нцата, ГЕРБ и ДПС . 0| 5648 |23.06.2022 Радостин Василев къса тотално с депутатите от ИТН, кани Тошко Йорданов на полиграф . 0| 3127 |23.06.2022 Тошко Йорданов: За премиера в НС има торба картофи - ходи, избира, пазари се

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads