Реклама / Ads
7| 13719 |29.10.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Имам сериозни подозрения за някои неща, никой не направи одит на ”Информационно обслужване”

.
Тошко Йорданов
Имам сериозни подозрения за някои неща, които не мога да кажа в ефир. Има странни гласувания в циганските квартали. В циганския квартал в Пловдив масово са гласували за ПП. Никой не направи одит на ”Информационно обслужване”. Това каза по БНР зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.
 

"Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не беше грешка. Грешка заради коалиция на несъвместими партии. Не беше грешка, защото това беше обединение срещу ГЕРБ и ДПС, затова в такива ситуации човек може да преглътне идеологическата непоносимост към някой партньор. Направихме някои хубави неща срещу модела ГЕРБ - ДПС - спецсъдът и спецпрокуратурата, например. Кирил Петков се опита да направи собствена бухалка, ние и това спряхме. Затова станахме враг. Спазването на принципи и последователност, включително и за Македония, основната причина, заради която напуснахме коалицията, води до фронт срещу теб", допълни той.

 

Той коментира и темата за промяна на формата на държавно управление:

"В предния парламент видяхме как партиите не функционират като едно, как партийните интереси надделява над решеният, как Министерски съвет управлява парламента и парламентът е една празна функция. В една президентска република правителство, излъчено от президента и одобрено от парламента, реално може да бъде контролирано от парламента, защото не е излъчен от него и в този кабинет не са лидерите на партиите. 10 години парламентът игра по свирката на Бойко Борисов и шест месеца по свирката на Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев... Президентските републики осигуряват стабилност на държавата си".

 

Според него, ако се състави кабинет, то "той ще е лицемерен и безпринципен", а "парламентът е скопен". "За да има правителство, то трябва да е с участието на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", за да има мнозинство. Бившите коалиционни партньори нямат 121 гласа. Ако се получи правителство с гласовете на БСП, които са най-склонни да правят всякакви акробатични номера в името на властта, тогава имаш кабинет, независимо дали мине през мандата на Стефан Янев и опакован като експертен, общочовешки или галактически, вътре ще е подкрепен с гласовете на ГЕРБ, ДПС, на Янев и слагаш БСП".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3032 |26.10.2022 ГЕРБ помпат мускули и самочувствие: Имаме експертите за кабинет . 0| 2908 |21.10.2022 Проф. Гарабед Минасян: Имаме най-голямото социално разслоение в Европейския съюз . 0| 2807 |20.10.2022 Илияна Йотова: Надявам се до края на деня да имаме име за председател на българския парламент . 9| 32236 |19.10.2022 Елена Йончева: Нима вече имаме европейски комисар на войната?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads