Реклама / Ads
40| 76711 |22.07.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов към Любен Дилов син: Вие сте ”политическа пеперудка”

.
Голяма рпазправия стана в Народното събрание между Любен Дилов - син и Тошко Йорданов. Йорданов нарече Дилов ”политическа пеперудка”, Дилов от своя страна не му остана длъжен:

"Свидетели сме на низ от героизъм - на път сме да превърнем дебаркирането на Христо Иванов на плажа край Росенец в по-значимо събитие от дебаркирането на Христо Ботев край Козлодуй. Разбира се, всяка промяна се нуждае от своите митове - те са държавно създаващи. Ние живеем в митове.", каза Любен Дилов- син от трибуната на Народното събрание и продължи:

 

"Защо все така става, че ДПС все участват в следващото българско правителство. Имаме над 400 000 български турци. И те, понеже са по-сплотени от нас, и по -умни от нас, участват във всяко българско правителство. Темата с плажа Росенец ще е във всяка тема, с която се занимаваме от тук нататък. Доган е една от най-оспорваните и забележими фигури в българския преход. Това е въпросът. Въпросът е какво правим с влиянието на ДПС. Предлагам те да не участват в гласуването на тази комисия..."

 

Последва реплика на Тошко Йорданов от ИТН: "Г-н Дилов, прекрасно е, че отново се опитвате да обедините някакви хора под някаква шапка, която отново да е вашата глава, и искам да ви благодаря, защото кой друг, ако не вие, защото имате житейски опит на политическа пеперудка в коя ли не партия. Познавайки миналото ви, очаквам до края на този парламент да дебаркирате или в ДБ или в "Изправи се! Мутри вън".

 

Дилов от своя страна отвърна: "Благодаря за отношението, колеги, важното е да няма безразлични. Очевидно ДПС и в момента има свои представители във важни агенции, в цели сектори и в това няма нищо лошо. Не виждам каква е драмата. Предлагам ви да спрем лицемерието. Ние ообичаме българските турци, защо го крием и защо го маскираме?! Името на г-н Доган е зад всичко.

 

Г-н Тошко, никога не съм се явявал на избори по друг начин, осве като представител на "Гергьовден", където и вие имахте отношение. Просто проверете. Никого не обединявам. Зад мен стои резултатът на тази шапка. Всички българи ще видят как ще бъде избрано следващото българско правителство" - отвърна Дилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 3690 |21.07.2021 Тошко Йорданов: Ще предложим кабинет и ще разговаряме за политики с партиите . 75| 64894 |19.07.2021 Тошко Йорданов клъвна журналист на Бивол: Знам как се коли пиленце, което пее фалшиво . 10| 7162 |19.07.2021 Адв. Емануил Йорданов: Сегашният Висш съдебен съвет действа като бюро за защита на Гешев . 83| 11068 |16.07.2021 Тошко Йорданов: Направихме партията от зор. Ако имаме кабинет, ще направим съдебна реформа и ревизия на всички министерства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads