Реклама / Ads
40| 11918 |04.09.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев, Татяна Дончева лъже. Заплаха има и към майката на Ива Митева

.
Тошко Йорданов
Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев. Татяна Дончева лъже. Това каза по БНР зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов, опровергавайки думи на зам.-председателят на парламента от ИБТНИ.
 

"Орлин Алексиев беше от ГЕРБ, не виждам къде е връзката ГЕРБ - ДПС, те вярно, че са едно и работят заедно, то затова правят такава връзка", каза Тошко Йорданов и припомни, че в 45-ото НС е имало мантра, че ИТН ще са патерица на ГЕРБ, а в 46-ия парламент новата мантра е, че ДПС стои зад ИТН.

 

Той определи като "абсолютна политическа демонстрация за сплашване" сигнала за убийство на председателя на парламента Ива Митева. "Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ - с името на майка ѝ и с изречението: "Знам къде живее", добави пред БНР той. По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си:

 

"Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.".  По думите на Йорданов е имало прекалено много съвпадения: "Два дни подред се занимавахме с НСО и веднага сигнал за убийство срещу Ива Митева. След това - чета и аз от медиите. Доколкото знам ГДБОП разследваха, най-вероятно те са го задържали, прокуратурата се правеше както винаги на нещо странно, твърдейки, че няма сигнал. Не знам какъв е този човек. ... Не мисля, че някой се е напил и го е направил, изпратил е имейл със заплаха", добави той.

 

В предаването "Политически НЕкоректно" Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет:
"Ако правилно съм разбрал това, което каза вчера президента Румен Радев, той няма да бърза да разпусне Народното събрание, за да може да се приеме актуализацията на бюджета и още два закона - за НСО и за изваждане на бюрото за защита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор.

 

Що се отнася до съдебната реформа - за спецсъдилищата, дано да стане, защото вчера БСП, ДПС и ГЕРБ практически саботираха заседанието на парламентарната правна комисия и там изоставаме с дни. Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество".

 

Според Тошко Йорданов има тенденциозна координирана атака срещу Петър Илиев, кандидат на ИТН за вицепремиер в предложения от партията втори вариант за правителство. По думите му целта на обвиненията в плагиатство е Илиев да бъде уволнен от Софийския университет, където преподава:


"Ние си защитаваме хората, особено когато са подложени на безпрецедентен натиск и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев не е осъден за плагиатство, а това се доказва в съда. ... Има съзнателен план срещу него. ... Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво означава това. Човекът е почти извънземен на тема право. Той е прекрасен юрист, тука никой не може да го атакува и не смее да каже, че е лош юрист. Той е от едно поколение с лицата от "Демократична България", което са юристи, само че той не е от тази клика".
Йорданов изказа свое съмнение, че атаката е координирана, сигналите са основно на базата на публикации в "Дневник":
"Дневник" е всичко друго, само не и независим вестник, който няма нищо общо с "Демократична България", заяви той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5968 |02.09.2021 Тошко Йорданов скастри Ива Митева: Ако Ви се прибира, прибирайте се! . 24| 10933 |02.09.2021 Тошко Йорданов: Ако БСП върнат рано мандата, ще изпитвам съмнения, че искат да спасят Иван Гешев . 2| 5417 |01.09.2021 Тошко Йорданов и Николай Хаджигенов отнесоха глоби за неносене на маска в НС . 35| 7688 |01.09.2021 Тошко Йорданов: Всички са фурнаджийски лопати. Не участваме в това

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads