Реклама / Ads
12| 34699 |10.10.2022 НОВИНИ

Това означава много: Кои поздравиха и кои не Путин за 70-годишния юбилей?

.
Не му е до празнуване...
Беларус, Северна Корея, Таджикистан и Никарагуа са единствените държави, поздравили руския президент на неговата 70-годишнина. Това станало повод на връх празника в Кремъл всички да стъпват на пръсти и да избягват да се появяват пред очите на Путин, който очевидно бил в лошо настроение.
 

Четирима диктатори обаче все пак се отчели пред своя побратим.

 

Телеграма и документ за подарен трактор изпратил Александър Лукашенко.

 

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун пръв поздравил Путин, още в ранното утро на 7 октомври. С телеграма, защото от Кремъл отговорили на телефонното му позвъняване, че Владимир Владимирович още не се е събудил…

 

Доста забавно е поздравлението от Никарагуа. Президентът на страната Даниел Ортега и неговата съпруга Росария Мурильо, която е... вице-президент, изпратили телеграма до Путин още предния ден – 6 октомври. В нея те пишат, че рожденият ден на руския президент съвпада с Деня на Дева Розария, която – те са уверени в това, - ще направлява неговите мисли и действия в този сложен момент за човечеството. Ортега пожелал още "семейната и народната любов" да следват навсякъде Владимир Путин…

 

Особено любопитен е случаят с президента на Таджикистан Емомали Рахмон. Той е имал рожден ден на 5 октомври и по този повод Путин му се обадил, като го нарекъл Основателя на мира и националното съгласие, Лидер на нацията и го зарадвал, че за празника го награждава с руския орден „За заслуги към Родината“ III степен. Рахмон горещо благодарил.

 

Два дена след това лидерът на Таджикистан поздравил Путин, като му върнал комплиментите, наричайги го "най-силният, мъдър и волеви лидер на руската държава".

 

Тези четиримата обаче не успели да повдигнат настроението на Путин, защото той така и не получил нито ред от Китай, Индия, Куба и Венецуела, които доскоро той считал за поддръжници на провежданата от него политика и войната в Украйна.

 

Дори верният говорител Дмитрий Песков, демонстриращ винаги бодрост, признал пред кремълските медии: „Владимир Владимирович празнува в напрегнат режим...“.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8094 |10.10.2022 Куп партии ”родиха” това МВР, а сега “Олеле, Господи!” . 2| 3107 |10.10.2022 Лиз Тръс е готова със завой във фискалната политика . 12| 4425 |08.10.2022 Взривът на Кримския мост: Путин нареди разследване, Киев: Това е само началото . 0| 9306 |06.10.2022 Илияна Йотова разтревожена за БСП и 5-то място на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads