Реклама / Ads
3| 2170 |16.08.2024 НОВИНИ

Тръмп нарече Харис "радикална лява социалистка" и отново подчерта преднината си в надпреварата

.
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
Кандидатът за стопанин на Белия дом от Републиканската партия Доналд Тръмп смята, че има значителна преднина пред съперничката си от Демократическата партия Камала Харис.
 

"Мисля, че съм напред, и то значително повече, отколкото се смята", категоричен бе той на митинг в Ню Джърси, цитиран от АП.

 

Тръмп каза още, че Харис е "радикална лява социалистка". "Тя е дори по-радикална от социализма", уточни експрезидентът на САЩ.





По-рано това лято социологическите проучвания показваха, че Тръмп значително изпреварва президента на САЩ Джо Байдън. По-късно обаче Байдън обяви, че се оттегля от президентската надпревара - на негово място кандидатът на демократите беше вицепрезидентът Камала Харис.

 

През последните седмици, според някои социологически проучвания, тя е успяла да намали разликата с Тръмп. В началото на тази седмица например проучване на Fox News демонстрира, че Тръмп изпреварва Харис по популярност само с 1%.

 

Бившият американски лидер подчерта, че ако спечели изборите, ще увеличи производството на петрол, за да намали цените на енергията.

 

"Веднага ще намаля цените от първия ден на президентството, ще сондираме за петрол. Това ще понижи цените на всичко", посочи той на пресконференция в Ню Джърси.





По този начин бившият държавен глава използва в речта си лозунга "Drill, baby, drill", който републиканците използваха на президентските избори през 2008 г. Лозунгът призовава за увеличаване на сондажите за нефт и газ.

 

Тръмп обеща, че ако се върне в Белия дом, неговата администрация ще редуцира цените на енергията наполовина през първите 12 месеца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2376 |16.08.2024 237 милиона лева загуба в "Мини Марица - Изток", държавата дава 56 милиона лева за заплати . 22| 4987 |16.08.2024 Руската мечка е мит, ядрени ракети няма да излетят. Когато страхът напусне руснаците, потичат реки от кръв - тяхна кръв . 0| 2158 |16.08.2024 ЦАХАЛ призова за нови евакуации от райони в южната и централната част на ивицата Газа . 0| 2155 |16.08.2024 Кола се обърна в канавка на входа на Несебър, шофьорът е настанен в реанимация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads