Реклама / Ads
13| 5693 |19.08.2014 НОВИНИ

Д-р Тренчев: КТБ да се оздрави и да работи!

.
"От една страна заради поставянето под особен надзор на КТБ страдат много хора - страдат вложителите там, независимо големи или малки, страдат фирмите, които оперират със средства и плащат заплати чрез банката и не на последно място страдат служителите на самата банка, които имат затруднения да получават своите възнаграждения." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" д-р Константин Тренчев, президент на КТ „Подкрепа".
 

"Банката има отношения с множество фирми в страната и става дума за засегнати от затварянето й десетки хиляди души. Тъй като проблемът е много голям и синдикати, и работодатели стигнахме до заключението, че трябва да се формира екип, неангажиран политически и икономически, който да изготви план и предложения как да се излезе от ситуацията и банката да заработи - и такъв план беше изготвен", добави Тренчев.

Той заяви, че си има законов път, по който КТБ може да бъде оздравена и в него в никакъв случай на първо място не е това да стане с държавни пари - на първо място трябва да се даде възможност на акционерите в банката да покрият евентуалните липси в нея.

"Лошото е, че до ден днешен ние не знаем колко всъщност са липсите там и какъв е техния размер - това институциите не го казват, въпреки че би било правилно да го сторят. На второ място, ако акционерите не могат да осигурят средства за оздравяване на банката трябва да се търсят други опции, бизнесмени, фирми, които да спомогнат за стабилизирането и едва на последно място идва възможността да се включи държавата", каза още той.

Константин Тренчев не прие изказванията на Стив Ханке относно казуса в КТБ, понеже едно е да дадеш мнение за състоянието на „един пациент" по телефона и съвсем друго е да се запознаеш със състоянието му на място.

Президентът на КТ „Подкрепа" отбеляза, че колкото по-дълго се бавят мерките и решенията за оздравяването на КТБ, толкова по-лоша ще стане ситуацията и може накрая да се окаже, че „пациентът" вече няма как да бъде спасен дори да му бъде предписано правилното лечение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6021 |15.08.2014 Омбудсманът: Следващият кабинет, ако не оздрави КТБ, пада . 8| 4944 |14.08.2014 Лукарски: Оставката на Р. Кънев е с оздравителен ефект . 7| 5036 |02.07.2014 Д-р Тренчев:Спешно актуализиране бюджета на Здравната каса! . 30| 5065 |03.06.2014 Манфред Вебер доволен от ГЕРБ; поздрави Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads