Реклама / Ads
3| 4839 |15.12.2017 НОВИНИ

Цацаров нападна Рашков за СРС, бил движен от БСП. Смотолеви нещо и за Булгартабак

.
Източник: БГНЕС
Главният прокурор Сотир Цацаров се обяви за създаване на единен регистър на СРС. ”Защото сега съдията във Видин не знае какво подписва съдията в София”, каза главният прокурор след разразилия се публичен скандал между него и председателя на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков.
 
Както е известно, Рашков първо изнесе в парламента данни, че имало безконтролно послушване, след което обвини Цацаров, че с негова заповед на прокурорите е забранено да оказват съдействие на бюрото и то не може да изпълнява функциите си по контрол.

На днешната пресконференция обаче Цацаров нападна Рашков, че искал да чете какво пише вътре в СРС, т.е. "какво са си говорили обвиняемият" и други лица. Обвинителят използва израза, че опонентът му е "воден от любопитство".

Той каза, че НПК постановява кои имат право да се запознават със съдържанието на веществените доказателствени средства на база на СРС /разследващите/, а всички други - само с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Цацаров директно нападна Рашков, че НБКСРС има пълен достъп да проверява кой е поискал и кой подписал дадено СРС, на какво основание, дали е законно удължено СРС-то, дали след това не е продължено прилагането му неправомерно.

"Въпросът е дали членовете на бюрото имат достъп до веществени доказателствени средства (каквито са СРС, б.р.). Защо му е на г-н Рашков да чете СРС", попита главният прокурор.

Що се отнася до въпросната инструкция до прокурорите - тя била разпратена още през 2015 г. и вътре пише да оказват пълно съдйстие на Бюрото, включително - с достъп до документи и до помещения.

Той попита - защо при направенито досега десетки проверки Рашков не се е сетил, че тази инструкция му пречи, а изведнъж сега. И заяви, че той явно е движен от политическа сила.

Цацаров каза още, че при въпросното изслушване в парламента - на годишния доклад на Бюрото, си разменил няколко съвсем колегиални думи с друг член - Славчо Велков. Но после бил изпуснат "духът от бутилката".

Що се отнася до доклада на турските служби за "Булгартабак", той е постъпил в прокуратурата чак вчера в края на работния ден. Документите са били изпратени от МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3423 |14.12.2017 Цацаров се оплака от липса на надзиратели . 10| 12149 |14.12.2017 Роман Василев е позор за съдебната власт, адвокатства на Цацаров, отсече Бойко Рашков . 5| 4750 |14.12.2017 Бойко Рашков: Главният прокурор забрани да се дават данни на Бюрото за контрол на СРС . 6| 7483 |11.12.2017 Бойко Рашков: ГЕРБ доведе главния прокурор да ги крепи за подслушванията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads