Реклама / Ads
14| 3413 |14.01.2022 НОВИНИ

Цацаров смята, че има натиск от Петков и Рашков върху ДАНС

.
С политически натиск върху ДАНС си обясни решението на агенцията да се отнеме достъпът до класифицирана информация председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Това се случи непосредствено след като вчера самият той обяви, че възнамерява да подаде оставка от шефското място в антикорупционната комисия на 1 март.
 

“Отнемането на достъпа до класифицирана информация е станало след продължителен институционален натиск, упражнен спрямо ръководството на агенцията от министър-председателя Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков“, посочва Цацаров.

 

По думите му служителите на ДАНС са отишли в кабинета му малко повече от час, след като Петков е потвърдил, че шефът на КПКОНПИ ще загуби достъпа си до класифицирана информация.

 

По думите му проверката на ДАНС е започнала след сигнал, че по време на срещата с издателя Сашо Дончев и социалиста Георги Гергов (скандалът от 2017 г., познат като “ЦУМ гейт”) е изнесъл класифицирана информация: 

 

“Още тогава публикувах своя позиция, в която посочих, че там от мен бе искано да упражня влияние по отношение на проверка, което отказах. Такъв сигнал – от министъра на вътрешните работи Рашков, е бил вече разглеждан от ДАНС през м. август миналата година и тогава от него не е последвал акт като издадения тази сутрин“, посочва Цацаров.

Категоричен е, че анонсираната от него вчера оставка няма общо с проверката на ДАНС и всъщност се случва обратното – днешните действия са следствие от намеренията му

“Ясни са ми и причините за това – ако за министър Рашков те са свързани с желание за лична разправа и отмъщение, както и с  проверките на имотното му състояние, за премиера Кирил Петков и за хората, определящи неговото поведение, това е опит за отклоняване на общественото внимание от действителните проблеми, пред чието решаване той самият е изправен“, пише още бившият главен прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4724 |14.01.2022 Премиерът Петков: Сотир Цацаров е с отнет достъп до класифицирана информация . 1| 3269 |14.01.2022 Лозан Панов смята, че Галина Захарова ще е новият шеф на ВКС . 10| 3209 |14.01.2022 Ивайло Мирчев: И господин Цацаров, и господин Гешев са слуги на мафията . 3| 3008 |14.01.2022 Надежда Йорданова: Оставката на Цацаров няма да спре реформата на КПКОНПИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads