Реклама / Ads
2| 3124 |14.06.2021 НОВИНИ

ЦИК: „Сиела норма“ ще обслужва и новите машини

.
Росица Матева Източник: стопкадър, bTV
Продължават преговорите между ЦИК и „Сиела норма“. Това съобщи пред bTV говорителят и зам.-председател на ЦИК Росица Матева. По думите й единственият възможен изпълнител за модифициране на софтуер и организиране на изборите е „Сила норма“, поради сключен на 6 февруари договор.
 

„Той все ще не е изпълнен, не е приет и не е платен, тъй като уговорката е да се плати изцяло цената, частично плащане не може да бъде направено“, обясни тя.

 

„Ако останем с 9600 машини, ще организираме изборите с тях, но имаме обещанието и водим разговори със „Смартматик“, които са производители. В петък проведохме среща с финансовия министър и представителя на „Смартматик“ за Централна и Източна Европа. В Холандия има произведени 672 машини, обещали са, че до сряда могат да бъдат произведени в Тайван още 800 машини и могат да бъдат транспортирани до България“, каза още Матева.

 

Тя посочи, че в момента се водят разговори как да бъде извършен този транспорт и от кого. Обслужването и на новите машини ще бъде от „Сиела норма“.

 

„В България трябва да има машини в 9400 секции, зад граница трябва да има машини в 242 секции, ще направим възможното да се справим“, заяви Росица Матева. 

 

По думите й ще е много по-добре, ако в повече секции има повече от една машина. „Ако доставим тези машини, за които говорим, ще имам по две в повече от 700 секции“, обясни говорителят на ЦИК. Според Матева това ще облекчи процеса и ще гарантира спокойствието на избирателите.

 

„Ако не ги доставим, ще трябва да се обърне особено внимание в тези секционни избирателни комисии, в които са гласували повече избиратели да се създаде организацията, така че процесът на гласуване с машина да стане по-бърз“, посочи тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3611 |27.05.2021 Радев: Огромен проблем виси над националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности . 3| 6005 |27.05.2021 Методи Андреев: ДАНС политически е обслужвала задкулисието – Делян Пеевската държава, държавата на Доган и Борисов. . 43| 20604 |28.04.2021 Гешев ще арестува Борисов, предрече сайт, обслужващ премиера в оставка и прокуратурата . 20| 3231 |22.04.2021 Цветан Цветанов: Досега кабинетът обслужваше руските интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads