Реклама / Ads
38| 4930 |24.09.2011 НОВИНИ

С циркаджийски пиар Кадиев опита да събуди София

.
Георги кадиев много иска да е кмет
С рязане на ленти стартира предизборната кампания на кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев. В полунощ той, екипът му и кандидатите за общински съветници се озоваха пред общината.
 
Там отрязаха лента, като символ на това, че искат да отворят общината за гражданите. „Искаме столичани да чувстват общината като място, където получават защита, внимание и възможност – всеки да се развива в посоката, която иска”, заяви Кадиев и обеща да не прерязва повече ленти, а да даде всичко от себе си, за да живеят хората по-добре.

 

Сценката не предизвика никакъв интерес и ролята на „ентусиазирани граждани” изиграха близки на кандидата.

 

След това рехавата агитка се отправи към родилния дом „Шейново”. Там Кадиев даде подарък за последното родено бебе и обеща, ако стане кмет, всяко новородено дете в София да получава медал. Лекари и сестри от дежурния екип се чудеха на демагагската акция и побързаха да изпратят натрапените „гости”. „От памперси, а не от медали имат нужда бебетата”, коментира една от акушерките.

След като реши проблемите с ръдилната помощ, Кадиев и компания се отправиха към Борисовата градина, която помежду си наричаха галено „Паркът на свободата”. Там кандидат-кметът пусна светещи фенери. В кратка реч пред малцината си сподвижници Кадиев уточни, че в Брюксел било по-сигурно да се живее, отколкото в София, въпреки че и двата града имали еднакъв бюджет.  

Превъзбудената агитка продължи пиарската си акция в дискотека в Студентски град. Присъствието им не въодушеви купонясващите. Пред извиканите специално журналисти Кадиев очерта проблемите на столицата: наркотици, грабежи, убийства. Кандидатът за стола на Фандъкова обеща с щедра ръка ремонти на общежития, детски градини и спортни площадки. Все неща, които той и неговата партия досега не направиха нито веднъж, когато бяха на власт. Според Кадием общинските полицаи трябвало да станат двойно повече, за да има някакво спокойствие. Откъде ще ги вземе обаче, не е ясно.

 

По програма кандидатът за кмет посети и Центъра за градска мобилност. Там той се запозна със системата за видеонаблюдение и контрол. Кадиев посочи, че според изчисления софиянци губят по 37 минути дневно в задръстванията. Разбира се, червеният кандидат обеща да се справи и с този проблем.

През цялото време така и никой не му зададе въпросът, какво е направил той досега като общински съветник. Защо любимата му партия БСП не е сторила нищо за столичани след като управлява 4 пъти страната и участва в още две правителства през последните 21 години.

 

В своя блог, още през август, по повод тържествата на Бузлуджа, Георги Кадиев е написал проникновено: „Днес битката не е за оцеляването на БСП, а е битка за България. И ако не успеем, предаваме тези, които преди 120 години са създали БСП”. Всъщност за столичани или за БСП се бори Кадиев?

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 102| 6196 |16.09.2011 Георги Кадиев проговори: назова имената . 56| 5540 |15.09.2011 И Кадиев пише писмо-зове Плевнелиев да се оттегли . 50| 5852 |14.09.2011 Кадиев: Росене, Данче, Бойко, кажете си за корупционния натиск! . 4| 4752 |12.09.2011 Психарка опита да краде дете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads