Реклама / Ads
9| 6186 |16.04.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Акция "Недосегаемите" продължава и днес

.
Цветан Цветанов
Лицата и хората, съпричастни към тази престъпна дейност, са били щедри дарители на политическа формация. "Лидер" ли е това?", попита водещият. "Давате топъл отговор", каза министърът.
 

Подробен разбор за акция се прави непосредствено преди нея, особено когато в нея участват 300-400 души. Работата трябва да се прецизира, за да не се допускат грешки с адресите, коментира по БНТ вчерашния случай с Красимир Аврамов в рамките на акция "Недосегаемите" вътрешният министър Цв. Цветанов. Операцията не пострадала от тази грешка и не бивало непременно да има наказани, добави той и изрази надежда всичко това, което се прави, да бъде оценено от обществото и от ЕК с положителни доклади.

С милиони левове бил ощетен бюджетът от участниците в схемите, каза още министърът, според когото операцията още продължава и днес обиските по офиси продължавали, а до няколко дни ще има повече конкретика. Така щяло да се предотврати и бъдещо източване на бюджета. Това била най-сериозната антикризисна мярка за запушване на пробойните. Лицата и хората, съпричастни към тази престъпна дейност, са били щедри дарители на политическа формация, обяви Цветанов.

"Лидер" ли е това?", попита водещият.

"Давате топъл отговор", каза министърът.

Има навлизане в местната власт от групировки и финансови кръгове, които искат да си купят общински съветници. Джотолов, един от хората на Октопода, бил в ОС на Бурас. Когато правораздавателната система е импотентна, се случва така. Без сериозни покровителства от високите етажи това не можело да стане. Имало и договорки за бъдещо съвместно партньорство, но ние не делим хората на покровители и непокровители, съобщи Цветанов.

Заловени са 16 души и в периферията и по други етажи на схемите по ДДС, разплитането им предстои, увери той. Хр. Ковачки не бил сред хората, подписвали и правили големите нареждания, но това било типично за босове. За него имало достатъчно данни за настоящото му дело.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9311 |15.04.2010 "Недосегаемите" близки до Христо Ковачки . 5| 5033 |15.04.2010 Шефът на НАП: Тече най-мащабната акция; замесени са хора с положение . 8| 4640 |13.04.2010 Цв. Цветанов: ВСС да проверява досиетата на магистратите . 22| 5057 |06.04.2010 Цв. Цветанов: Не само един съдия е за арест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads