Реклама / Ads
7| 4247 |19.04.2020 НОВИНИ

Цвета Караянчева: Честит Великден! Пазете се и бъдете здрави

.
Цвета Караянчева Източник: БГНЕС
Да не забравяме, че терминът „социална изолация“, който се наложи в обществото, всъщност е дълбоко погрешен. Изолацията е само физическа. Нека използваме дните около празника, за да бъдем в непрекъснат контакт, макар и от дистанция, с близки, приятели, познати.
 

Това написа като поздрав към българите по случай Великден председателят на народното събрание Цвета Караянчева.

 

На Великден, искам да си пожелаем много неща. Да бъдем здрави, да бъдем добри, да бъдем единни. Нека тези от нас, които са вярващи християни да отворят сърцата си за чудото на Възкресението, а тези от нас, които изповядват друга религия, да почувстват радостта от пролетта, дори когато имат възможност да я виждат само през прозорците си.

 

Вероятно повечето от Вас, също като мен, няма да получат утехата да прегърнат най-близките си от страх да не поставят под заплаха здравето на хора от рисковите групи. Естествено е човек да изпитва тъга и гняв в момент, когато сме принудени да се откажем от обичайните радости около празника, от навици, ритуали, традиции. Но именно заради тази ужасна ситуация трябва да намерим в себе си сили да сме спокойни и дисциплинирани. За да можем на свой ред да помогнем на някой друг да се справи с тъгата и гнева.

 

Да не забравяме, че терминът „социална изолация“, който се наложи в обществото, всъщност е дълбоко погрешен. Изолацията е само физическа. Нека използваме дните около празника, за да бъдем в непрекъснат контакт, макар и от дистанция, с близки, приятели, познати – съвременните технологии дават достатъчно възможност за това. Да не забравяме самотните, да не забравяме по-слабите от нас, нито тези, които живеят в страх. Днес, повече от всякога, сме длъжни да намираме думи на съчувствие, утеха и кураж за всички, които имат нужда от тях.


И най-вече да не забравяме, че и това странно, нервно време на несигурност и самота ще отмине. И парковете отново ще се напълнят с деца и младежки компании и пак ще има смях и близост. Може би не толкова скоро, колкото ни се иска, но и това ще стане!
Честит Великден!

 

Пазете се и бъдете здрави!




Posted by Tsveta Karayancheva on Saturday, April 18, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4534 |19.04.2020 Радев: Честито Възкресение! С вяра ще намерим спасителния брод към свободата си . 17| 4733 |19.04.2020 Борисов честити Възкресение: Бъдете силни и търпеливи, ще настъпят по-добри дни . 10| 3716 |08.03.2020 Цвета Караянчева: Българските институции действат адекватно . 4| 4855 |05.03.2020 Цветанов колебливо потвърди новината на Фрог, че ще прави партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads