Реклама / Ads
10| 4865 |01.05.2010 НОВИНИ

Цветан Цветанов в акция “Президент”

.
Цветан Цветанов
Вицепремиер ще се бори за "Дондуков" 2, обяви Борисов. Не ме карайте да се смея, имам работа, отговори МВР шефът
 

Вицепремиер от кабинета "Борисов" ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президентския пост
, пише в днешния си брой вестник Стандарт. Това обяви лично премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента вчера. "Няма да съм аз. Вицепремиер ще е", отсече Генерала. Той обаче не пожела да уточни кой от двамата му заместници ще бъде издигнат за наследник на поста на Георги Първанов. Депутатите от ГЕРб обаче цял ден вчера коментираха, че премиерът е избрал Цветан Цветанов да влезе в битката за "Дондуков"2 идната година. "Генерала ще го пусне в операция "Президент", той е другото най-известно лице от партията", допълниха избраници от мнозинството.

МВР шефът Цветан Цветанов обаче отрече към него да е отправяно предложение за кандидатура.
"Подобно решение, което да е взето, няма. Моля ви не ме карайте да се смея в тази тежка ситуация, в която в момента имаме да вършим толкова много работа", коментира Цветанов. Той уточни, че темата не е обсъждана в изпълкома на ГЕРБ. "В момента се виждам като вицепремиер и вътрешен министър, който работи временно, защото министрите са временни", заяви още Цветанов.

Номинацията премиерът Бойко Борисов съобщи по повод настоящия президент. "Георги Първанов е политически проект, който минава през загубата на ГЕРБ, свалянето на правителството и неговото идване на власт", обясни тезата си Генерала. И допълни, че няма как президент и премиер да работят вече заедно срещу кризата. "Нямам основание да се притеснявам от конфликт между институциите, защото неговата е политизирана", отсече Борисов. Той бе категоричен, че държави, в които няма дисциплина, страдат най-много от кризата. "Не е толкова сложно да се управлява държавата. Трябва да бъдем честни и искрени с народа. Това е като в едно семейство. Много пъти съм го казвал. Когато не работят хората в него, когато харчат безогледно, било мъжът или жената, семейството е зле", заяви премиерът. По думите му, трябва дисциплина, за да се възстановим от кризата, а не "да се държим като хора, свикнали да живеят на широко, да щракат с пръсти, да почиват дълго и вечер в десет часа да излизат на нощен живот". Борисов увери, че няма да допусне България да я сполети съдбата на Гърция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9847 |26.04.2010 Свръх охрана за Борисов и Цветанов в родината на Йоца Амстердама . 4| 4945 |26.04.2010 КАТ с европейска акция срещу лудите скорости . 36| 4754 |24.04.2010 Цветанов: 20 г. не е имало борба с престъпността . 8| 4951 |21.04.2010 Цветанов се хвали с нова акция "Тотаджиите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads