Реклама / Ads
7| 57767 |05.10.2022 АКТУАЛНО

Цветан Василев: Победата на ГЕРБ е пирова. Борисов не само няма да се върне на бял кон, а дори ще катастрофира

.
Цветан Василев Източник: стопкадър, Евроком
Политическият пейзаж в България остава все така объркан. Поне за мен резултатите от изминалите предсрочни парламентарни избори не са изненада. Мисля, че връщането на бял кон на Борисов ще трябва да се отложи, защото тази негова победа определено е пирова.
 

Това коментира в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ банкерът Цветан Василев.

 

„Видно е, че Борисов и неговата партия ГЕРБ са останали в сериозна изолация – както вътрешна, така и външна. Видни са и неистовите му усилия да убеди по един или друг начин, а той умее, да влязат в коалиция тези, с които най-много му се желае, а именно „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Тези, които всъщност събори и целеше да се върне на тяхното място. Очевидно българският народ си е направил изводите и не позволява на Борисов да му се даде това доверие, което самият той очаква. Така или иначе гласовете за ГЕРБ за от онези, които зависят от ГЕРБ и най-вече огромната инфраструктура от корупционни методи, свързани най-вече са общините, които от години се владеят от ГЕРБ“, отбеляза той.

 

„Така че желанието на Бойко Борисов да се върне на бял кон не само няма да се случи, а вероятно дори ще катастрофира. Защото досега това, което му се предлага, е коалиция с ДПС, с готовия очевидно на всичко Стефан Янев и „Възраждане“, с които обаче той по някакъв начин не би посмял да влиза в някаква официална коалиция. Що се отнася до задкулисни методи, Борисов ги владее перфектно. Не виждам особен повод за оптимизъм при тази пирова победа на ГЕРБ“, добави Василев.

 

„По отношение на казуса с КТБ свежият повей идва отвън. Най-напред решението на Европейския съд за правата на човека, колкото и да се подценява в България, на практика е страшна присъда. На практика Съдът в Страсбург директно назовава България като неправова държава, в която сакралните права на справедлив съдебен процес и на собственост са нарушени“, коментира още банкерът.

 

„Моят оптимизъм идва оттам, че ние сме събрали много сериозен екип от външни и вътрешни адвокати, които в момента работят по стратегията от искове срещу държавата. Естествено, ще има и изненади. Подготвени и решени сме да покажем на държавата, че след като тя нарушава основни принципи на правото, тя ще бъде осъдена и ще плаща“, закани се той, но отказа да коментира точно за какви изненади говори.

 

„Съвсем скоро ще се разбере. 30 ноември е датата, когато изтича срокът, в който да влезе в сила решението на ЕСПЧ. Тогава ще се разбере дали говоря сериозно, или по-скоро емоционално“, добави Василев.

 

„Бившият президент Росен Плевнелиев е абсолютен съучастник. Ние с него имаме много специални отношения. Той за мен е абсолютна марионетка на задкулисния кръг, защото самият факт, че си избра за началник-кабинет Цветлин Йовчев би трябвало да говори много. На Плевнелиев не бих му обръщал особено внимание. Той очевидно се чувства доста изолиран, както и другата „синя каска“ Соломон Паси“, изтъкна Цветан Василев и добави: „Спасяването на евроатлантическата ориентация на България е камуфлаж. Основният проблем у нас е пленената правосъдна система и нейният център - прокуратурата“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 36882 |30.09.2022 Илиян Василев: Срочно до Радев и Борисов . 3| 16827 |28.09.2022 Илиян Василев: Течът на газ от „Северен поток“ се вмества в стратегията на Путин да насажда несигурност . 0| 14423 |07.09.2022 Цветан Василев: Новите в политиката въобще не се заинтересуваха от безобразията в КТБ. Ще осъдим държавата! . 0| 9590 |05.09.2022 Илиян Василев: Търси се клошар, който да поеме отговорност за преговорите с ”Газпром”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads