Реклама / Ads
17| 6347 |17.04.2021 НОВИНИ

Цветан Василев: Трябва да се разпусне ВСС, да се смени Гешев и да се направят промени в ИК

.
Цветан Василев
Първо - трябва да се разпусне ВСС и да се прекратят правомощията на Иван Гешев. И второ: да се направят промени в Изборния кодекс. Това казва банкерът в интервю за „Истории от прехода“ в ютуб.
 

Имиджът на ДПС пострада заради Делян Пеевски. Той има червен картон от Турция и то от много отдавна заради контрабандата на цигари от „Булгартабак“. Това не пречеше обаче да си разиграва коня в България, защото очевидно е бил удобен на задкулисните кукловоди.

 

Известно е, че Пеевски има проблеми в Америка, а вече и в Брюксел, където дълго време Борисов го покриваше с всички свои контакти. По моя информация и там вече текат разследвания.

Името на Пеевски е споменато 5 пъти в доклада на Държавния департамент на САЩ, което досега не се е случвало. Според мен кукловодите имат изпреварваща информация, затова бе предприета тактика по намаляване на щетите. Каква ще е съдбата му – това ще зависи от „жегата“ към него отвън. И от очакваните промени в структурата на съдебната власт и в частност от прокуратурата. Там има десетки, ако не и стотици основания за разследване на Пеевски.

 

Очакваните промени са най-малкото персонални. Мандатът на главния прокурор може да бъде прекратен. За да има воля за тази промяна, трябва да се сменисъставът на ВСС. Говоря за махането на всички хора, зависими от един център на задкулисието. Всички се кланят на главния главния прокурор, а той на този център. Докато това не се промени, аз не виждам никакъв шанс България да се промени.

 

Вижте колко е квотата на парламента в този ВСС. Ако сложите и квотата на прокуратурата, където всичко е вертикално контролирано, ще видите как това действа като юмрук. Ако всичко това се промени, ще има друг главен прокурор. Не зная на кого му е дошло такава глупост – някой друг главен прокурор да разследва главния?! След това трябва да сложат още един, който ще разследва този, който трябва разследва главния. Няма съвършена съдебна система. Но от нейната независимост се определя в каква степен държавата е демократична и до каква степен е диктатура. В България съдът е овладян през прокуратурата чрез ВСС.

 

Има ясен протестен вот срещу статуквото и Слави Трифонов е обрал не малка част от този вот. Ако той подведе тези, които са му гласували доверие, този балон ще спихне. Ясно е, че статуквото има около 30-40 процента в лицето на ГЕРБ, ДПС и БСП. И то при положение, че имаме 50 процента активност на избирателите. Ами ако стане активността 60-70 процента? Това означава, че ще има реформистко мнозинство срещу статуквото.

 

Бойко Борисов е господар на душите на неговите депутати. Като гледам интелектуалното им ниво, се хващам за главата. Готовността на ДПС да подкрепи ИТН ще се изпари в мига, когато вторите посегнат на тяхната светая светих в лицето на ВСС и главния прокурор. Най-доброто сега е програмно правителство на малцинството, с мандатоносител който й да било - дали Слави, ДБ или формацията на Манолова и Хаджигенов.

 

Първо трябва да се разпусне ВСС и да се прекратят правомощията на Иван Гешев.  И второ - трябва да се направят промени в ИК, който да даде възможност на българите в чужбина да гласуват, защото там е големия резерв. Това са свободни българи, не мачкани, не натискани, не бити. Ако ДПС искат да подкрепят ликвидацията на най-силното оръжие на дълбоката държава - нека да го подкрепят. Но аз не вярвам.  ГЕРБ трябва да падне до неговото реално маргинално ниво – аз го оценявам на 5-10 процента. Те обаче трябва да бъдат извадени от властта.

 

Вие мислите ли, че тези фирми, които сега са зависими от Бойко Борисов, ще отидат за гласуват за него, ако знаят, че той вече не е на власт и текат разследвания?!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4210 |16.04.2021 Илиян Василев: Виждам познати истории, познати рефлекси. Същите грешки. . 4| 3183 |16.04.2021 Нинова: Оставката на Борисов е пропукване на модела, но трябва много работа . 6| 3510 |16.04.2021 Атанас Зафиров: Следващите избори трябва да се направят по друг начин . 26| 12181 |15.04.2021 Илиян Василев: Връх на злоба, човеконенавист и подлост е в първия ден на новия парламент правителството да закрива НОЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads