Реклама / Ads
105| 11213 |10.12.2012 НОВИНИ

Цветанов: Алексей Петров, Надежда Нейнски и Иван Костов се съюзяват за изборите

.
Длъжността президент е протоколна и има само представителни функции. Президентът може всичко да говори, но от него нищо не зависи.
 

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред bTV, отказвайки да коментира думите на президента за избора на съдии в КС.

„Проблемът Марковска не е защото президентът напусна клетвата. Ако Венета Марковска не си беше подала оставката, имаше реална предпоставка и тя беше лансирана от опозицията, да започне процедура на импийчмънт, защото имаме нарушаване на конституцията на България. Тя беше взела решение да напусне след медийния и обществен натиск", коментира Цветанов.

В момента имаме нова процедура за Конституционен съд, където има входирани два официални сигнала, които са изпратени на компетентните контролни органи, ще има изслушване и след като приключи тази проверка – ще има гласуване, каза Цветанов.

За КС имаше кандидат на ДСБ в лицето на Екатерина Михайлова, която е била силно ангажирана политически. Цветанов нарече несериозна тезата, че ГЕРБ и СДС са се договорили за избора на член на КС като начало на бъдещо коалиционно управление.

Първият официален контакт със Синята коалиция беше осъществен след изборите 2009 г. по искане на Иван Костов и Мартин Димитров, припомни Цветанов. Тогава те поискаха зам.-областни управители във всички области, 3 министри, 3 областни управители и заместници във всички ведомства. Надежда Нейнски, която се прави на голям демократ също беше част от правителството на Иван Костов, каза Цветанов. Тя имаше най-близката връзка с Алексей Петров, един от лидерите на организираната престъпност, заяви вътрешният министър.

Според Цветанов сега започва съюзяването на структурите на Алексей Петров, Надежда Нейнски и Иван Костов за участие във властта. Един от основните свидетели по делото Октопод Георги Цветанов, когато пуска жалба в МС при Иван Костов срещу Алексей Петров беше задържан за 4 месеца, беше взривен и дома му. СДС е член на ЕНП, ГЕРБ е сестринска партия и е напълно логично да работим заедно, каза Цветанов.


Когато е давана оценка за Сотир Цацаров, в качеството на премиера като главен секретар и аз като оперативен работник на премиера Борисов, тя е давана на база на добрите резултати, които са постигани в борбата с организираната престъпност. Разговорът за главен прокурор не трябва да е политически, категоричен е Цветанов. 

Статистиката е, че битовата престъпност е най-чувствителната за обществото. Подобни престъпления продължават да се случват, защото за извършителите на този род престъпления обирите се превръщат в единственият начин за препитание.

Всичко опира до бавното и тромаво правораздаване, делата са от години в съдебната система. Изходът е адекватна правораздавателна система. Ние сме държава на абсурдите.

Когато не получаващ адекватна присъда за извършеното престъпление, ясно е че ще повториш с още по-голяма дързост. Проблемът е комплексен и започва още от семейната среда и голямата агресия. Полагаме големи усилия срещу битовата престъпност, но ние не можем да осъдим лицата, можем само да ги задържим, каза още Цветанов.









Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 6553 |08.12.2012 Цв. Цветанов: Няма да съм шеф на предизборния щаб . 132| 6002 |03.12.2012 Борисов и Цветанов: Няма "чадър" за никой, няма милост за грешките . 31| 5627 |16.11.2012 Цв. Цветанов: Правата на жертвите или на убийците са по-важни?! . 73| 5549 |15.11.2012 Цветанов: Влязохме в много сложен казус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads