Реклама / Ads
8| 4682 |14.02.2019 НОВИНИ

Цветанов и Данаил Кирилов при ДПС заради Изборния кодекс

.
Данаил Кирилов Източник: БГНЕС
От втория опит и с кворум на ръба от 122 народни представители, парламентът започна работа по промените в Изборния кодекс.
 

Първоначално в зала се регистрираха едва 110 депутати, без тези от опозицията, което наложи председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и шефът на Правната комисия Данаил Кирилов да посетят стаята на ДПС. Какво е обсъждано вътре обаче не става ясно, съобщава "Фокус".

 

Крум Зарков от ПГ на „БСП за България“ заяви по време на дебатите, че Изборният кодекс се прави на „тъмно” във връзка със среднощното заседание на Правната комисия.

 

„Вие гласувате на тъмно. Гласувате неща, които не познавате. Не знаете нито защо се правят, нито до какво ще доведат. Гласувате го по инерция и сте принудени да го направите. Дори и ние не знаем какво пише в доклада, тъй като много от текстовете, които сега ще разглеждаме бяха взети по принцип и за дообработка. Правилникът не познава приемане по принцип, но правилникът не се спазва в Правната комисия“, каза Зарков.

 

Заседанието на Правна комисия продължи до 00:16 ч., двама от шестима от членовете от БСП останаха докрай, но за съжаление очевидно неработоспособни. Така отговори на обвиненията председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов.

 

„Поправките бяха дефинирани конкретно. Бяха представени на вниманието на комисията, но видите ли двамата колеги от БСП, защото не си мислете, че пълният състав на членовете на Правна комисия от БСП участваше в този дебат. Даже аз се радвам, че до края на дебата останаха двама от вашите общо шест представителя в Комисията по правни въпроси. Останаха, но уви, за съжаление очевидно неработоспособни. Веднага потекоха видео материали по социалните медии, при положение че специално това заседание се излъчваше непрекъснато по БНТ, включително в последната минута до 00.16 ч“, допълни Кирилов, визирайки излъчването на живо във „Фейсбук“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6421 |11.02.2019 Атанасов: Това, което Цветанов вчера демонстрира като загриженост, утре ще е ”замитане” . 8| 4889 |09.02.2019 Цветанов: В четвъртък ще се изслушат службите за случая с отравянето на Гебрев . 4| 4862 |08.02.2019 Цветанов на Молитвената закуска-щрак Марийке на портрет на гърба на народа . 5| 7867 |06.02.2019 Даниел Божилов: Да разпитат Василев преди Данито Кирилов и Хамид да изменят НПК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads