Реклама / Ads
5| 5404 |14.07.2010 НОВИНИ

Цветанов: Досието на Ал. Петров не е прочистено

.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отрече твърденията на Алексей Петров, че са изчезнали съществени данни от агентурното му досие, които са приложени по делото срещу него, предаде БНР.
 

Цветан Цветанов заяви: "Нямам, и не смятам, че е изчезнало нещо. Това е нормално да бъде коментирано от Алексей Петров, но не смятам, че трябва да вземам отношение по всичко, което говори той. Това е човек, който за мен е ясно какъв е, от коя страна на барикадата е и какво е работил против държавата. Така че делото, което ще се гледа по същество, ще се докаже неговата виновност или неговата невинност".

Цветан Цветанов очаква в предстоящия доклад на Европейската комисия за напредъка по главите „Правосъдие и вътрешни работи” да се отчете добре свършената работа от МВР през последната година: "Съдейки от това, което свършихме през последната година, политическата воля за реална борба срещу организираната престъпност и корупцията, смятам, че този доклад, както всички досега са били обективни, ще бъде също обективен. И надявам се, че ще очертае една положителна тенденция, която прави българското правителство и респективно МВР. Аз оценки не си давам. Докладът дава оценки. Ако той е положителен, значи сме си свършили добре работата. Ако докладът е отрицателен, значи не сме си свършили добре работата", коментира той.

По рано днес Алексей Петров – Трактора се закани, че покрай делото срещу него ще стане ясно кой точно е "октоподът на прехода". Петров обясни, че "ще стане ясно и как през последните 10 години определени хора от спецслужбите са използвали чужди посолства за елиминирането на хора".

Освен това бившата барета се оплака, че има много информация, която е предоставял на службите, когато е бил действащ агент, но сега констатира, че тя липсва в работното му дело. “Тя касае националната ни сигурност, включително и на партньорите ни.", твърди Трактора. Разясненията топ арестантът направи вчера пред журналисти в Съдебната палата, докато го водеха да се запознае по-подробно с новите материали, приложени по делото срещу него.

Прокуратурата ги представи миналия четвъртък, когато Софийският градски съд реши да остави Петров в ареста. Освен кадровото досие на бившия съветник на ДАНС става дума и за общо 21 негови рапорта като сътрудник на службата.
Заради тях последното дело се гледа при закрити врата. Петров е обвиняем като ръководител на група за рекет, пране на пари и склоняване към проституция.

На последното съдебно заседание магистратите посочиха, че не е ясно какво точно е вършил Петров като секретен офицер.
Днес Алексей Петров ще обжалва пред Софийския апелативен съд мярката си за неотклонение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 7584 |12.07.2010 Доц. Петров лично пребивал жертвите си . 8| 4567 |08.07.2010 Цв. Цветанов: Пречистването е естествен процес за партията . 0| 5955 |07.07.2010 Цв. Цветанов: Операция "Огнярите" спря схема за източване . 0| 4784 |05.07.2010 Петров и Лефтеров пробили матурите по литература

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads