Реклама / Ads
10| 5515 |19.03.2013 НОВИНИ

Цветанов: Миков назначи Ст. Флоров за шеф на ГДБОП

.
Станимир Флоров е назначен за директор на ГДБОП от януари 2009 г. лично от министър Михаил Миков, заяви Цветан Цветанов при внасянето на документите на ГЕРБ в ЦИК.
 

Когато съм бил министър на вътрешните работи, просто съм продължил да работя с този професионален екип, който реално беше назначен от предшественика ми и от предшествениците, защото когато съм бил министър, съм се ръководил само и единствено от професионализма на хората, каза Цветанов.

Понеже Сергей Станишев се чуди как да изнесе дебата и проблемите от неговата политическа формация, той гледа да го прехвърли към политическо говорене извън политическата му формация, каза още Цветанов. Повод за коментара на Цветанов е казаното от Станишев при срещата му с премиера Марин Райков, че МВР продължават да работят хора, близки до Цветанов, като директорът на ГДБОП Станимир Флоров.

Цветанов коментира и факта, че зам.-главния прокурор Ася Петрова ще участва в екипите, които ще разследват престъпления, свързани с предстоящите парламентарни избори. Винаги съм подкрепял българските граждани, които работят в интерес на държавата. Ася Петрова изнесе най-тежкото дело, което е гледано и което е имало като разследване в България за тежка организирана престъпна група, която е извършвала поръчкови убийства ("Килърите" - бел.ред.). Какво съм нарушил с оценката, която съм й давал и защо трябва тя да се тълкува като близък човек на Цветан Цветанов, каза още той.

По закон, правото за искане за използване на специални разузнавателни средства, ще става от съответните прокурори, за да няма никакви спекулации и съмнения за нарушаване на правата на определени граждани, които участват в изборния процес, каза още Цветанов.

На въпрос на журналисти за средствата, дадени за справяне с последиците от бедствия и аварии, Цветанов посочи, че има решения, които се взимат от междуведомствената комисия. „Мога да кажа, че от досега отпуснатите средства за 2013 г. най-много са получили в Община Перник”, каза Цветанов. Той отбеляза, че там е дадена най-високата сума за община, дадени за ликвидиране на последствията от бедствия, но не може да каже каква точно е сумата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 144| 6592 |18.03.2013 Цветанов: Костов, БСП и ДПС да спрат да натискат правителството . 46| 5794 |17.03.2013 Цветанов: Не желая да коментирам думите на човек, който е подсъдим . 63| 6124 |12.03.2013 Цветанов: Бях най-гордият министър на вътрешните работи, когато разбихме "Наглите" . 47| 4854 |11.03.2013 Цветанов: С Борисов търсихме начин за увеличение на доходите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads