Реклама / Ads
13| 4793 |15.04.2011 НОВИНИ

Цветанов: Надявам се „Наглите” да не са с условни присъди!

.
Цветан Цветанов
Сложихме точка на „Наглите".„Надявам се да не получат условна присъда", това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който представи годишния отчет на ГД „Гранична полиция".
 

„Няма да коментирам повече за тях. Бих искал да даваме трибуна на тези, които са жертви на „Наглите",каза министърът.
Цветанов призна, че все още има пропуски в системата на МВР. „Ние ги знаем. Не се правим, че не ги виждаме и чуваме", обясни той. Според отчета ГДБОП има 17% по-малко върнати дела.

Целите на ГДБОП за изминалата година са постигнати.Вчера е започнала операция „Великденско чистене", каза още вътрешният министър. Акцията е насочена към търговските мрежи, складовите бази и производителите на алкохол. Те ще бъдат проверявани за фалшив алкохол и бандероли. Вчера са конфискувани 250 литра нелегален алкохол. Цветанов обясни, че това е изключително малко количество. „Резултатите няма да са като миналата година. Производителите вече са по-дисциплинирани", каза Цветанов. А акцията участват Агенция „Митници", криминалисти и ГД „Борба с организираната престъпност".

В момента нямаме увеличен поток на емигранти към България, каза още Цветанов. „Това, което можем да отчетем, е че има реален диалог между правителствата на Италия и Тунис", каза Цветанов. По думите му на Съвета на вътрешните министри на ЕС в Брюксел е обсъдена темата с емигрантите от Тунис към Италия. Станало е ясно, че двете страни са се договорили да се връщат 60 емигранти на ден. Проблемът е, че на ден от Тунис към Италия заминават около 600 души.

Цветанов съобщи, че нелегално преминалите българската граница през 2010 г. са 1185 души. Най-голям брой от тях идват от Ирак- 485, Турция - 116, Палестина- 103, Афганистан- 79 и други. „Гранична полиция" усвоява всички евросредства и изпълнява всички договори в съответните срокове.

Министърът отново заяви, че страната ни е готова технически за приемане в Шенген.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 6356 |15.04.2011 Цв. Цветанов: За откраднати 16 милиона - условна присъда . 11| 5180 |01.04.2011 Цветанов: Стоилов, кажи за връзките си с Октопода! . 27| 5064 |28.03.2011 Цветанов: Темата с досиетата не е приключена . 14| 5796 |28.03.2011 Цв. Цветанов: Информацията, че Стефан е наркоман, го отключи да говори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads