Реклама / Ads
26| 5262 |09.05.2010 НОВИНИ

Цветанов: Предстои поредица от операции

.
Специализираният съд трябваше да е създаден отдавна и досега да сме забравили, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БНР.
 

Министър Цветанов каза, че ще бъдат проведени семинари за разследващите полицаи. Не, че те не са обучени, но трябва подробно да се запознаят с промените в НПК.

Според него в последните 20 години не имало сериозен успех с организираната престъпност, защото тя е имала лоби във високите етажи на властта. Не бива в никакъв случай да се позволи нейното срастване с властта, за да не стане тежка организирана престъпност.

За мен това, че работим така добре и заедно с прокуратурата и с ДАНС е най-важното. Това беше най-големият проблем за конфронтирането ни през годините на прехода, добави още Цветанов.

Вътрешният ни министър заяви, че има всички гаранции, че няма да се спекулира закона за електронните данни, който влиза от утре - 10 май и добави, че ще иска разрешения от съда, за да се предотвратят тежки престъпления не само у нас, но и в страните от ЕС и нашите атлантически партньори.

Философията и начинът за използване на СРС-та не са променени, остават както са били и преди. Тук говорим само за интернет и разпечатките. Досега се чакат такива данни до над 90 дни. А благодарение на разпечатките от мобилните телефони бяха разкрити особено бързо извършителите на заливането с киселина на двете момичета от Благоевград, даде пример Цветанов.

Според него вижданията на министъра на правосъдието Маргарита Попова за реформа във ВСС са правилни, защото самият Съвет не е пожелал сам да се реформира.

Предстои обсъждането на националната стратегия за националната сигурност за оптимизиране на системата, напомни Цветан Цветанов. Той не скри, че предстоят поредица от операции до осигуряването на спокойствието на обществото, колкото и на някои това да не се харесва. И според него е важно това да се каже, особено днес в Деня на Европа, подчерта министър Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4646 |03.05.2010 Цв. Цветанов: Следващият президент няма да зависи от разни кръгове . 36| 4773 |24.04.2010 Цветанов: 20 г. не е имало борба с престъпността . 21| 5722 |19.04.2010 Цв. Цветанов: Магистрати контактуват с олигарси и лица от подземния свят . 9| 6189 |16.04.2010 Цв. Цветанов: Акция "Недосегаемите" продължава и днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads