Реклама / Ads
3| 19818 |06.08.2024 НОВИНИ

Турция пак преразглежда системата all inclusive, ще засегне милиони туристи

.
Турция
Турция пак преразглежда системата all inclusive. Обсъжда се моделът "плащаш толкова, колкото използваш“
 

Посочват се думи на бизнесмена Зафер Алкай, който е един от създателите на тази система през 90-те години на миналия век. През последните няколко години обаче Алкай се обявява за промяна на формата.

 

„Системата "ол инклузив" беше много важна за развитието на нашата туристическа индустрия. Резултатите, които сме постигнали благодарение на нея, са неоспорими. Въпреки това, години по-късно, в новия реалност, в която се намираме в момента, тя трябва да бъде обсъдена отново. Туристите, които изискват високо качество на продуктите и услугите, естествено са готови да платят цената.” - посочи бизнесменът.

 

Ръководителят на Средиземноморската асоциация на хотелиерите и туроператорите (AKTOB) Каан Кавалоглу мотивира необходимостта от тази инициатива с нарастващите разходи, на фона на сложната икономическа ситуация в Турция, както и със създаването на нови видове услуги с по-ниски цени за туристите.

 

Представители на турската туристическа индустрия многократно са правили предложения за преразглеждане на формата "all inclusive", включително се предлага моделът "плащаш толкова, колкото използваш“, посочва "Хюриет".„

 

По официални данни, през миналата година 56,7 млн. туристи са посетили южната ни съседка.

 

В Турция има хотели с безалкохолна система all inclusive, а през последните години се продават много такива пакети, включително на руския пазар. Този тип пакети са ориентирани предимно към семейни почивки.

 

Според туроператорите почивките в Турция с безалкохолен вариант на системата all inclusive са със 7-10% по-евтини от обичайните.

 

Засега не е ясно колко по-икономичен ще бъде форматът „плати толкова, колкото използваш” в сравнение с традиционните пакети.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2951 |06.08.2024 Откриха крокодил в шахта в столичен квартал . 9| 2649 |06.08.2024 Петър Чобанов може да приеме да е служебен премиер . 1| 2393 |06.08.2024 Статуята от Хераклея Синтика вече може да се види от посетители . 1| 2410 |06.08.2024 Пожар гори до ВЕЦ-а в Асеновград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads