Реклама / Ads
54| 10860 |04.03.2011 НОВИНИ

Убиецът Йоско въртял милиони с инертни материали

.
Източник: в."Монитор"
Йоско от Сливен, който преди два дни уби двама мъже при страшна катастрофа в столичния кв. "Бояна", вече е прескочил трапа. Спуканият му пикочен мехур е зашит и до 2 дни ще бъде преместен в урологията на "Пирогов", заявиха от болницата. Йоско е с три счупени ребра, които няма да бъдат оперирани, а ще зараснат по естествен път.
 

Убиецът след това ще бъде вкаран в затворническа болница веднага щом стане възможно да бъде изписан от "Пирогов", писа в. "Стандарт".

Йосиф Йосифов, който преди години бе раследван като поръчител на убийството на Косьо Самоковеца, е стратегическият доставчик на инертни материали за ремонти на пътища в Сливенско за 120 млн. лв. Той е доставял чакъла и пясъка за кърпенето на 18 отсечки през последните 4 години. На практика Йоско е прибирал половината от парите, отпуснати за ремонти, твърдят източници от прокуратурата.

Инертните материали - чакъл и пясък, са взимани предимно от две кариери в Калояново и Тополчане, заявиха вчера висши магистрати. Според разследване на прокуратурата сливенският бизнесмен ги е превзел, без да спази закона. В националния регистър на концесиите няма и следа за това, фирма на Йосиф Йосифов, съпругата му Ваня или брат му Пламен да има право да експлоатира кариерите.

Основен играч в бизнеса с инертни материали на Йосиф Йосифов е съпругата му Ваня чрез фирмата му "Билдинг корект" и фирмата на брат му Пламен "П.И.Й." На практика обаче Йоско добива чакъл и земна маса от кариерата в с. Калояново и с. Тополчане незаконно. Негови машини сключвали договор с община Сливен за почистване на коритата на местните реки, сред които и Тунджа. След както изпълнели договора, машините незаконно започвали да копаят и добиват чакъл и пясък. След това извозвали добития материал от десетки хиляди кубични метри близо до ямболското шосе, тролейбусното депо и срещу сливенския "Винпром", разказаха вчера сливналии.

Никой обаче не смеел да подаде официални сигнали в МВР и прокуратурата срещу Йосиф Йосифов, твърди "Стандарт", позовавайки се на източници от ГДБОП. Според местните хора Йоско бил в добри отношения с всяка власт. Братята Йосифови изкупили на безценица всички бивши общински имоти около т. нар. ново гробище в северозападната част на Сливен и след това започнали да ги препродават на десеторни цени. Един от имотите бил придобит срещу 24 000 лв., а след това продаден за бензиностанция срещу 500 000 лв.

Заради далаверите на Йоско и роднините му с общинска земя по-късно "изгорели" началникът на общинската служба "Геодезия, картография и кадастър" Добрин Иванов и шефът на общинската служба "Земеделие" Добрин Банчев, срещу които сега се водели наказателни дела. "С катастрофата в Бояна Йоско ни падна на тепсия", коментираха вчера от прокуратурата. Те започват разследване на дейността на сливенския престъпен бос. Освен за катастрофата срещу Йоско ще започнат и серия проверки по сигнали в МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 19120 |02.03.2011 При зверска катастрофа Йоско уби двама в Бояна . 3| 6165 |25.02.2011 Издъхна самоубиецът от Варна . 4| 5610 |19.02.2011 Убиецът на Белнейски с помагач . 10| 4730 |14.02.2011 Прецакват джипита с милиони за 24-вите дежурства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads