Реклама / Ads
4| 5330 |18.11.2015 НОВИНИ

Убити 3-ма терористи, арестувани 3-ма в Сен Дени

.
Сен Дени
Щурмувани са два апартамента в прдградието Сен Дени. В първия са се взривили мъж и жена-камикадзе, а един от терористите е заловен жив. Арестувани са и двама терористи от втория апартамент, предадоха френските медии, които непрекъснато доуточняват информацията. Предполага се, че мозъкът на атентатите в Париж от 13 ноември е сред взривените или убитите. Все още има 1-2 барикадирани в сградата.
 
От френското министерство на правосъдието съобщиха, че спецоперацията е към своя край, но не са потвърдили за смъртта на терористи.  Сен Дени продължава да бъде под обсада. Коментарите са, че престрелките се водели с втора група терористи, която действала паралелно с тази от касапницата миналия петък.

В момента се водят разпити на заловените живи терористи. По последна информация полицията е разпитала собственика на апартамента, дал подслон на терористите в Сен Дени. "Казах им, че няма матраци, но те ми отговориха, че няма проблем. Имали нужда само от вода и молитва. Моят приятел ми каза, че идвали от Белгия“, обяснил 30-годишният мъж. „Помолиха ме за услуга и аз услужих. Не знаех, че са терористи“, уверява той.

Потвърди се информацията, че при първоначалната престрелка между полицията и терористите е загинал случаен минувач. Единият от загиналите от барокадиралите се в Сен Дени е жена, която се е самоубила, взривявайки колан с експлозиви, опасан около тялото ѝ.

Като пропуск на службите за сигуност е потвърдения факт, че главорезът Абу Омар е бил допуснат да замине за Сирия, след като е имал присъда. Смята се, че той е бил в една от квартирите в Сен Дени. Не се знае дали е сред убитите или е сред заловените.

Във връзка операцията президентът на Франция – Франсоа Оланд свика спешно заседание в Елисейския дорец. В срещата участват и премиерът Манюел Валс, и вътрешният министър Бернар Казньов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4426 |15.11.2015 Арестувани са 9 души заради атентатите в Бейрут . 1| 4904 |14.11.2015 Петима арестувани в Брюксел заради терора в Париж . 16| 9085 |13.11.2015 Ужас! Над 60 убити при 6 атентата в Париж, държат 100 заложници в театър . 12| 6945 |08.11.2015 Бащата на убития Андрей: Хелзинкският комитет е взел пари от семейството на Полфрийман

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads