Реклама / Ads
43| 12508 |07.05.2020 НОВИНИ

Учител: Вирусът бе превърнат в бостанско плашило, провал за образованието и обществото

.
Николай Фенерски
Българският учител, писател, есеист и сценарист Николай Фенерски смята, че учениците трябва час по-скоро да се върнат физически в клас, а онлайн-обучението да бъде преустановено.
 

"Не е имало такъв случай в в човешката история, какъвто имаме сега. Аз съм на мнение, че трябва да се върнем в училище възможно най-скоро, чисто физически. Мястото ни е в училище. В много страни децата са вече в училище или предстои да се върнат. Това ще е месец-месец и половина нормален режим на обучение, а не по този орязан и половинчат начин, както е в момента".


Това каза българският учител, писател, есеист и сценарист Николай Фенерски пред телевизия "7/8".

 

"Затворихме децата по домовете им, а там не им е мястото. Най-лошото е, че те започват да свикват и да им харесва. Наша е отговорността да спрем това. Ние не сме алгоритъм. Създаден бе един мит и този вирус бе превърнат в едно бостанско плашило. Той наистина е опасен и съществува. Но виждам как медиите и не знам кой още създадоха един мит, едно такова комиксово чудовище. Дори любителите на комикса откриха, че в 60-те години в списанието на "ПИФ" е имало едно такова чудовище. Всичко е един сценарий с това митологизиране. Митът някога е бил обслужващ разказ на властимащите. Днес това се получава по същия начин в световен мащаб, като този вирус беше превърнат в мит, но по един съвременен начин, в комиксов герой. Това е провал в нашето образование и в нашето общество като цяло", каза още Фенерски.

 

"Вариант е да се присъства в училище при спазване на необходимите мерки. Вариант е и да се проверява чрез личните лекари дали децата са имали оплаквания по време на този период", заяви преподавателят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10024 |06.05.2020 Писателят Вл. Зарев: Коронавирусът е бич Божи, предупреждение срещу алчността на човека . 4| 5328 |04.05.2020 Френски лекар: Коронавирусът може би е влязъл в страната по-рано, отколкото мислихме . 8| 5883 |01.05.2020 Разузнаването в САЩ опроверга Тръмп: Коронавирусът не е създаден в лаборатория . 5| 4791 |01.05.2020 Доналд Тръмп: Има доказателства, че вирусът идва от лаборатория в Ухан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads