Реклама / Ads
1| 3187 |03.03.2021 НОВИНИ

ЕС удължи с още 6 месеца санкциите срещу Русия

.
Посланиците на 27-те страни от ЕС се договориха за удължаване с шест месеца - до 15 септември 2021 г. на персоналните санкции срещу Русия заради Украйна. Това съобщи пред ТАСС дипломатически източник в Брюксел.
 

"Посланиците се договориха за решение за поредно шестмесечно удължаване на персоналните ограничителни мерки срещу физически и юридически лица в Русия и в Украйна за подкопаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна", каза дипломатът. "В близко бъдеще това решение ще да бъде одобрено от Съвета на ЕС (на министерско ниво) с писмена процедура".

 

Според установената практика одобрението за удължаване на санкциите срещу Руската федерация става автоматично, без допълнително обсъждане.

Този санкционен списък включва около 180 лица от Русия и Украйна, включително представители на ръководството на Руската федерация и Луганска и Донецка народни републики и около 48 юридически лица, които включват основно властите и силите за сигурност на народните републики, допълва БНТ.

 

На всички лица, участващи в този списък, е забранено да влизат в ЕС и да имат достъп до банковата система на Европейския съюз. На европейските фирми е забранено да поддържат каквито и да било бизнес контакти с намиращите се в черния списък.

Този блок от персонални ограничителни мерки е един от трите пакета санкции, наложени от Европейския съюз срещу Русия през 2014 г., заедно със секторните икономически санкции, които бяха удължени за последно през януари - до 31 юли 2021 г., и санкциите срещу кримски граждани и компании, опериращи до края на юни и се подновява веднъж годишно.

 

ЕС нарича пълното прилагане на Минските споразумения условие за отмяна на индивидуалните и икономически санкции. ЕС не възнамерява да отмени санкциите срещу Крим, докато полуостровът остава част от Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4063 |02.03.2021 Проф. Леандър Литов: 7 месеца не сме получавали финансиране за лекарството ни срещу COVID . 5| 3251 |01.03.2021 Москва за санкциите на ЕС: Ние не гледаме на кафе . 2| 2939 |01.03.2021 6 - 10 месеца се удължава срокът на валидност на шофьорските книжки у нас . 19| 3529 |28.02.2021 Богдан Кирилов: До 2-3 месеца ЕС може да одобри руската ваксина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads