Реклама / Ads
0| 16262 |21.04.2022 НОВИНИ

Ужас! Двама мултимилионери, приближени на Путин, убиха семействата си и се самоубиха

.
Сергей Протосеня и семейството му
”На 19 април в Испания и Русия починаха бивши топмениджъри на тясно свързани помежду си путински ”каси” - ”Газпромбанк” и ”Новатек”. И двамата мъже бяха успешни мултимилионери. И двамата, изведнъж, в един и същи ден убиват семействата си и се самоубиват. Сигурно е случайно”, написа в профил в ”Туитър” потребител с име ”Професор Преображенски”, за когото се смята, че е колективен профил на група на британското разузнаване.
 

Бившият висш мениджър в "Новатек" Сергей Протосеня, съпругата и дъщеря му са открити мъртви в Испания, съобщи телевизия Telecinco, цитиран от руските медии.


По данни на каталунската полиция телата на тримата са открити във вторник, 19 април, в къща в курортния град Льорет де Мар. От пресслужбата на полицията подчертават, че най-вероятната версия е, че 55-годишният мъж е убил членовете на семейството си, а след това да е сложил край на своя живот. Оръжието е било намерено до тялото му.


Според телевизионния канал състоянието на топ мениджъра на "Новатек" се оценява на 400 млн. евро. Отбелязва се също така, че Протосеня е живял във Франция и е идвал в Испания със семейството си за великденските празници. "Новатек" е най-големата компания за добив на газ в Русия.


В същия ден бившият вицепрезидент на Газпромбанк Владислав Аваев е застрелял съпругата и дъщеря си в апартамента им в Москва, след което се самоубил. Владислав Аваев е бивш приближен на Путин и вицепрезидент на "Газпромбанк", пишат пак руските медии.


Телата на Аваев, бременната му съпруга Елена, на 47 години, както и по-малката му дъщеря Мария, на 13 години са открити от 26-годишната му дъщеря. Всички са издъхнали в следствие на огнестрелни рани. Анастасия казала на полицаите, че пистолетът е бил в ръката на баща й, когато е намерила тялото му.


Аваев е ключова част от схемата на Владимир Путин за газ срещу рубли като отговор на западните санкции. Той беше напуснал банката като вицепрезидент, но не беше ясно дали е запазил връзки с нея. Преди тома е бил заместник-началник на основен отдел в администрацията на Путин в Кремъл.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3447 |15.04.2022 Каримански с първи коментар: Помията полетя час-два, след като станахме двама кандидати за БНБ . 0| 2777 |14.04.2022 Двама задържани за разпространение на цигари без бандерол . 0| 4054 |11.04.2022 В Беларус загинаха двама офицери на КГБ, взривени от руска мина . 0| 3310 |08.04.2022 Русия обяви двама български дипломати за персона нон грата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads