Реклама / Ads
4| 6647 |20.09.2021 СВЯТ

Ужасът от Казан се повтори! Студент откри огън в руски университет, има 6 жертви /видео/ 18+

.
Тимур Бекмансуров Източник: Twitter
Въоръженият 18-годишен Тимур Бекмансуров откри огън в Пермския държавен национален изследователски университет в Русия на 20 септември около 11 ч. Това съобщава руската медия Meduza. Предполага се, че нападателят е изстрелял най-малко 30 патрона, като най-вероятно е използвал травматично оръжие. Има 6 загинали. Студентът е задържан, а всички занятия в университета са отменени.
 

Заради инцидента учениците са започнали да скачaт през прозорците, надявайки се да се спасят от куршумите. Мнозина пък са се барикадирали в класните стаи. В същото време, според студентите един учител след началото на стрелбата, е отказал да прекъсне урока и да барикадира входа. Дори е настоявал, че ще изпита студентите върху материала, който преподава. Името на учителя не е разкрито.

 

 

 

По-рано от Следствения комитет съобщиха, че са били убити 8 души, но в последствие коригираха броя на загиналите на шест. По последна информация пострадалите са 24, като 19 от тях са с огнестрелни наранявания.

 

Нападателят в университета е задържан. Малко след инцидента бе съобщено, че той  е убит, но на този етап това не се потвърждава. По време на ареста стрелецът е оказал въоръжена съпротива и затова е ранен. По-късно университетът съобщи във ВКонтакте (бел. ред. руска социална мрежа), че терористът е убит, но след това  съобщението "изчезна". В крайна сметка става ясно от говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко, че нападателят е бил откаран в болница

 

„Самоличността на заподозрения вече е установена. След раняването му при задържането е откаран в медицинско учреждение. Разследването установи, че той се е сдобил с оръжието, с което е стрелял, през май тази година“, коментира тя.

 

Установено е, че стрелбата е открита от 18-годишния Тимур Бекмансуров.

 

Преди да открие огън, той публикува в социалните мрежи съобщение, че не иска действията му да се разглеждат като терористична атака. Заявява, че не е член на екстремитски организации.

 

Припомняме ви, че през май месец тази година в Казан 19-годишният Ильназ Галявиев нахлува в гиназия, стреляйки и убивайки десетки деца и учители. От негови публикации в социалните мрежи става ясно, че той е твърдял: „на света не трябва да остане жив човек и хората са грешка на вселената“. В крайна сметка той самият заяви, че мотивът за престъплението му е омраза.

 

Превод и редакция от руски език: Фрог нюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4266 |12.08.2021 Окончателно: Мотивът за стрелбата в училището в Казан е ”омраза” . 0| 4217 |21.07.2021 Убиецът на деца и учители в Казан - обявен за луд . 0| 3548 |07.06.2021 Смъртно наказание в Северна Корея, ако притежаваш голямо количество чуждестранни филми . 1| 2981 |01.06.2021 Папа Франциск въвежда наказания за свещеници-педофили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads