Реклама / Ads
0| 2957 |11.03.2022 НОВИНИ

Украйна не изключва подготовка на руснаците за ”сирийския сценарий”

.
Източник: Reuters
Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Вадим Денисенко не изключи руснаците да подготвят ”сирийски сценарий” за развитието на събитията, съобщава УНИАН.
 

В този контекст Денисенко обърна внимание на разпространението от руснаци на фалшификати за предполагаемата подготовка на Украйна за „химическа атака“, което според Зеленски може да показва, че самата страна-агресор подготвя такава атака.

 

"През последните три седмици руснаците активно разпространяват истории за "биохимични лаборатории" на територията на Украйна. За съжаление не можем да изключим, че руснаците подготвят "сирийски сценарий". Тук има два аспекта. Първият е военният и съответните служби на Украйна сега работят върху това, за да разберат на какво и как можем да се противопоставим. Мисля, че съответните структури ще публикуват всичко, което трябва да знае населението. От друга страна, това е огромен информационен удар, който трябва да нанесем от цял ​​свят. Тоест руснаците трябва да разберат, че химическа атака ще им струва много повече от просто инвазия“, обясни Денисенко.

 

УНИАН припомня, че Руската федерация разпространява дезинформация за оръжия за масово унищожение в Украйна. Министерството на външните работи на Украйна нарече изявленията на РФ за създаването на биологично оръжие в Украйна дезинформация и провокация.

 

„Маниакалната мания, с която руските власти фантазират за несъществуващо биологично или химическо оръжие, опасност в Украйна, е дълбоко обезпокоителна и всъщност може да показва, че Русия подготвя друга ужасяваща операция с фалшив флаг“, отбеляза Дмитро Кулеба.

 

Украинският президент Владимир Зеленски също отрече фалшивите новини от страна на руснаците: „Ние сме адекватни хора. Аз съм президент на адекватна страна, на адекватен народ. И баща на две деца. И никой не разработва никакви химически или други оръжия за масовост, светът го знае. Вие го знаете. И ако направите нещо подобно срещу нас, ще получите най-строгите санкции“.

 

Междувременно нашествениците продължават да атакуват ядрените съоръжения на Украйна. Руснаците вече успяха да превземат атомните електроцентрали в Чернобил и Запорожие. В нощта на 11 март нашествениците обстрелваха ядрено изследователско съоръжение в Харков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3001 |11.03.2022 Втори ден от срещата във Версай: ЕС отряза Украйна за ускорена процедура. Разговорите продължават . 0| 6811 |10.03.2022 Иван Калчев - Глиги: Ще защитавам свободата в Украйна, на вас оставям да свалите Гешев /видео/ . 0| 2986 |10.03.2022 Борис Джонсън: Русия може да използва химически оръжия в Украйна . 0| 4129 |10.03.2022 Русия с нова версия: Бомбардирането на болницата в Украйна е инсценирана провокация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads