Реклама / Ads
0| 2950 |26.08.2022 НОВИНИ

Украйна обвини Кадиров във военни престъпления

.
Рамзан Кадиров Източник: БГНЕС
Службата за сигурност на Украйна повдигна обвинения във „военни престъпления“ срещу чеченския лидер Рамзан Кадиров, предаде ТАСС.
 

„ССУ събра безспорни доказателства за извършени военни престъпления от страна на Рамзан Кадиров, ръководител на Чеченската република, срещу Даниил Мартинов, който е заместник-ръководител на Управлението на войските на Федералната национална гвардия на Русия в Чеченската република и срещу Хусеин Межидов, който е командир на тактическата група на 249-и отделен моторизиран батальон "Юг" от 46-а отделна оперативна бригада на Севернокавказкия район на войските на Националната гвардия на Русия“, заяви службата в Telegram, предава БТА.

 

В съобщението се посочва, че срещу Кадиров са повдигнати обвинения по три члена от Наказателния кодекс, в това число и за „водене на агресивна война“ и „извършване на умишлени действия с цел промяна на териториалните граници на Украйна“.

 

Межидов и Мартинов, който в момента заема длъжността съветник на руския министър на извънредните ситуации, са обвинени и в „нарушаване на законите и обичаите за водене на война и жестоко отношение към военнопленници или хора от цивилното население“.

 

Рамзан Кадиров активно поддържа руските военни действия в Украйна още от самото им начало и лично е посещавал бойното поле, а чеченските специални части „Ахмат“ участват в боевете в Донбас, отбелязва ТАСС. През април Кадиров бе произведен в чин генерал-лейтенант, допълва агенцията.

 

През 2020 г. на чеченския лидер бе присъдено званието генерал-майор, за което той съобщи в социалните медии, като публикува и снимка на указа. Освен това Кадиров е носител на званието Герой на Руската федерация, което е най-голямото държавно отличие в Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2666 |26.08.2022 Украйна подготвя Запорожката АЕЦ за повторно свързване с електомрежата . 0| 2971 |26.08.2022 Русия е получила стотици ирански дронове за войната в Украйна . 0| 3212 |26.08.2022 Кулеба: Критиците на оръжейните доставки за Украйна искат Русия да победи възможно най-бързо . 0| 2761 |26.08.2022 Зеленски: Кремъл постави Украйна в Европа на крачка от радиационна катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads