Реклама / Ads
6| 2788 |24.10.2022 НОВИНИ

Украйна поиска световна забрана на руската телевизия RT

.
Източник: БГНЕС
Украйна осъди необоснованите твърдения на Русия, че Киев може да използва така наречената мръсна бомба. Пръв за подобна бомба заговори руският министър на отбраната Сергей Шойгу, като не подкрепи твърдението си с никакви доказателства. В същото време известен руски водещ беше свален от ефир заради осъдително изказване по адрес на украинските деца.
 

Сергей Шойгу проведе дипломатически маратон по телефона с Париж, Лондон, Вашингтон и Анкара. Толкова интензивни разговори на Москва, само в един ден, с представители на страни членки на НАТО не са водени от началото на войната в Украйна. Русия споделя опасенията си, че Киев ще използва бомба, чиято експлозия няма да е ядрена, но ще разпръсне ядрено замърсяване, способно да зарази трайно обширна зона. Според руските власти, Киев ще прехвърли отговорността за това на Москва.

 

„Ако някой може да използва ядрено оръжие в нашата част на Европа - това може да е само един източник - и той е този, който е наредил на другаря Шойгу да се обади тук или там. Ако Русия се обади и каже, че Украйна уж готви нещо, това означава само едно. Русия вече е подготвила всичко това”, Володимир Зеленски, президент на Украйна.

В съвместно изявление външните министри на Франция, Обединеното кралство и Съединените щати заявяват, че техните правителства отхвърлят твърденията на Русия, че Украйна ще  използва мръсна бомба на собствената си територия.

 

Междувременно, Украйна призова за световна забрана на руската телевизия RT след призив на водещ украински деца да бъдат давени. В предаване миналата седмица гостът в студиото, руски писател, разказал за първото си посещение в Украйна през 80-те години на миналия век.

 

„Украински деца ми разказаха тогава, че, ако Украйна не била окупирана от Московчани щели да живеят като във Франция. А те страдали, защото били окупирани”, заяви Сергей Лукяненко, писател : „Трябвало е да бъдат удавени в река Тисина. Просто удавете тези деца, удавете ги… Разбира се, това не е вашият метод, защото сте интелигентни хора, писатели фантасти. Това е нашия метод. Ако някой каже, че московчани са ги окупирали, трябва веднага да го хвърлиш направо в реката с бурно течение”, посочи Антон Красовски, водещ в RT.

 

„Всъщност в Русия традиционно са използвали пръти за такива цели… вършат по-добра работа от реката”, заяви Сергей Лукяненко.

Няколко часа след като избухна скандалът главният редактор на телевизионния канал Маргарита Симонян каза, че Красовски е отстранен от работа заради "отвратителните" си коментари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2701 |24.10.2022 Ограничeние на тока в редица области в Украйна . 12| 4527 |24.10.2022 Костадинов поиска третия мандат и референдум за въвеждане на еврото . 14| 13307 |23.10.2022 Невежество без дъно: Подлога на Путин замеси Исак Бабел във войната срещу Украйна. Какво каза . 5| 4994 |23.10.2022 "Виж Украйна и умри" сменя "Виж Рим и умри" в руския туризъм…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads