Реклама / Ads
5| 4987 |23.10.2022 НОВИНИ

"Виж Украйна и умри" сменя "Виж Рим и умри" в руския туризъм…

.
Война, но на ужким...
Да, да, да… всички знаем, че класическият израз е Виж Рим и умри. Той пък произхожда от Гьотевия превод на Виж Неапол и умри. Казват, че гениалният поет неправилно е превел една дума от италианския в рекламна табела, която видял през 1788 г, докато пътувал и почивал в италианската област Кампания.
 

Днес, пише руският бизнесмен Михаил Ходорковски, бивш приятел на Путин и бивш затворник, благодарение на Путин, руският туризъм отчита големи загуби. Много от руските граждани нямат средства да пътуват по света, от друга стана, все повече държави отказват да приемат като гости хората от Русия…

 

Затова Ходорковски предлага вариантът Виж Украйна и умри, като компенсационен вариант за туристическите агенции. Още повече, че самата държава вече се е заела да изпълнява такъв проект буквално…

„Rom sehen und sterben“ да стане „Ukraina sehen und sterben“. „Vedi Napoli e poi Muori!“ да стане „Vedi Ukraina e poi Muori!“.

 

Това, разбира се е шега. Черен хумор. Неподходящо, грубо сравнение, ще скочат някои. Нима? А как се нарича извършеното от руското командване изпращане на около 20 000 руски граждани, мобилизирни преди десетина дни и изпратени в Украйна след три дни обучение? Те трябва да осигурят изтеглянето на сега воюващите военни части, замествайки ги на терен, който ще се превърне в… гробище. Виж Украйна и умри!...

 

Грозно, несъмнено. Но екзистенциалният въпрос е: Какво правите там, дявол да го вземе?!

 

***

Военният туризъм в Русия набира скорост през последните 1-2 години.

 

Ето какво пише специализираният сайт samovar.travel.

 

Обикновено военните обиколки включват цял ​​набор от услуги: пътувания до места на военна слава; посещение на музеи с трофеи, получени от руските военни по време на войната; възможността да седнете на кормилото на добре позната военна техника, включително бронирани превозни средства, и да се опитате да я карате; стрелба от различни видове оръжия; полети на военни хеликоптери и бойни самолети; дегустация на фронтова кухня; нощувки на палатки и др.

Военни обиколки в Москва е един от онези градове, където идват тълпи от руски туристи, за да изпитат цялата атмосфера на истинска война. Туристите, идващи за такава активна почивка, се посрещат от организаторите на събитието, разказват им за планираната програма от събития за близко бъдеще, придружават ги до военно-техническия музей и ги транспортират до военната база. След това потенциалният „военен персонал“ се третира в полева кухня или се предлага пълно хранене (по избор на туриста). След това на "военнослужещите" се дават специални униформи, изработени според военни изисквания.

 

Освен това на участниците се предлага да преминат KMB (курс за млад боец). Те ще бъдат обучавани да хвърлят гранати, да стрелят с различни видове оръжия, да хвърлят ножове, да карат танкове, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата и друга военна техника.

 

Друг сайт - kstrip.ru предлага:

 

Екскурзиите до Санкт Петербург с каране на военна техника по централните улици на северната столица. Освен това участниците в обиколката участват в стрелби, карат танкове и друга военна техника на специално подготвени полигони. Срещу заплащане арсеналът от забавления може да бъде разширен. Пътуване до горещи точки, включително в чужбина. (не се посочва дали става дума за Сирия, Украйна или другаде.)

 

Нова посока в своята област привлича онези, които са привлечени от романтиката на опасността. Пътуванията до военните зони зад граница струват много пари, а шансовете да се измъкнем от жив огън са 50%, според очевидци. Тази своеобразна руска рулетка обаче има своите фенове. Звездите не са на хотели, а на презрамки, гледката от прозорците не е към морето, а към руините. Военният туризъм е на мода.

Военният туризъм е на мода…

 

Ще станат ли модни и погребенията на онези 50%, които не извадят късмет?

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5574 |23.10.2022 Нова атака върху енергийната мрежа на Украйна, милиони са без ток . 4| 2897 |22.10.2022 Руски обстрели над Украйна. В цялата страна има въздушна тревога . 4| 2704 |21.10.2022 Д-р Костадин Ангелов: НС не може да сменя главния прокурор . 0| 2819 |20.10.2022 Украйна ограничава потреблението на електричество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads