Реклама / Ads
0| 2970 |14.04.2022 НОВИНИ

Украински пилот: Дайте ни криле, за да се бием за нашето небе

.
Украински пилоти са са започнали кампания, в която призовават да бъдат купени изтребители за техните военновъздушни сили, съобщава ”Евронюз”, позовавайки се на видео, разпространено от украински медии. „Купи ми изтребител“ - така се казва клипът, записан на украински, но има и вариант на английски език, предава БТА.
 

Във видеото мъж с авиаторски очила и в униформа стои пред останките на унищожени украински изтребители. Той казва: „Дайте ни криле, за да се бием за нашето небе“. Мъжът също така посочва, че ще се сражава с цялото си сърце за унищожаването на „танкове, бронирани бойни машини и военнопрестъпници окупатори“.

 

На страницата на телевизията се изброяват страните, предимно от бившия Източен блок, които разполагат с руски самолети. Но във видеото се казва също така, че украинските пилоти са готови да се обучават да управляват западни изтребители – включително и американски F-35.

 

Украйна многократно призовава Запада да я снабди с бойни самолети, за да се защитава срещу нахлулите в страната руски войски. "Евронюз" припомня, че в началото на април американският актьор Шон Пен призова милионери да купуват самолети за украинските ВВС. Звездата на Холивуд направи извода, че един милиардер би могъл да сложи край на войната в Украйна.

 

В същото време стана ясно, че японските сили за самоотбрана са в последните етапи от подготовката на голяма пратка от военно оборудване за Европа, която да бъде предадена на Украйна и на други съюзни страни в региона. Това съобщава в Туитър отвореният източник за разузнавателна информация OSINT defender(link is external), цитиран от "Клуб Z" .

 
Отбелязва се, че това ще бъде първата доставка на военни материали от Япония за последните 75 години. Пратката ще съдържа противотанкови оръжия, бронирани каски и жилетки и също подбрани муниции. Доставката е изисквала японското правителство да да промени конституционните правила за осигуряване на военна помощ за чужбина за воюващи страни.

 

Японският министър на отбраната Нобуо Киши каза вчера, че ще продължи да търси възможности за по-нататъшна помощ за Украйна, след като разговаря с украинския си колега Олексий Резников, предаде Ройтерс. Миналия месец Япония прати каски и друго несмъртоносно военно оборудване на Украйна с американски транспортен самолет.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3023 |13.04.2022 Украинските пилоти с кампания „Купи ми изтребител“ – привличайки най-богатите хора на планетата . 0| 3072 |13.04.2022 Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол. Украински командир: Пробихме блокадата . 0| 2925 |13.04.2022 Съветник на украински министър: Нуждаем се от танкове и гаубици, а не от закъснялото посещение на Щайнмайер . 0| 11388 |12.04.2022 Морските пехотинци в Мариупол: Скъпи украински народе, преди да умрем минаваме на ръкопашен бой

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads