Реклама / Ads
0| 2679 |07.09.2022 НОВИНИ

Украинският главнокомандващ ген. Залужни разкри: Авиобази в Крим са мишена на ракетни удари на Украйна

.
Валерий Залужни
Тайната на експлозиите във временно окупирания от Руската федерация Крим е разкрита . Авиобазите на полуострова станаха мишена на поредица от ракетни удари. За това говори главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни в съвместна статия с първия заместник-председател на комисията по отбрана на Съвета Михаил Забродски.
 

Отбелязва се, че основната характеристика на боевете между украинската и руската армия е не разликата в числеността на силите и средствата и не мащабът на операцията срещу Украйна, а диспропорцията в способностите. Военните признаха, че е невъзможно едновременно да лиши врага от такова значително предимство, но е възможно да се противопостави на врага със способността да действа по подобен начин и на подобен обхват, пише още УНИАН.


.

Посочва се, че е необходим комплексен подход за превъоръжаване на артилерията, ракетните войски, тактическата авиация и Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна и други компоненти на тяхната мощ. Генералите посочиха, че пример за правилността на този подход е успехът на Въоръжените сили на Украйна при прехвърлянето на бойните действия на временно окупираната територия на Крим.


„Става дума за поредица от успешни ракетни удари по военновъздушните бази на противника в Крим, предимно по летище Саки“, се пояснява в статията.


На полуострова на 9 август серия от експлозии избухнаха в руската военна авиобаза "Саки" в Новофедоровка, откъдето излетяха вражески самолети, за да бомбардират Херсонска, Николаевска и Запорожка области. Медиите научиха, че един човек е загинал и петима са ранени в резултат на експлозиите.


Руското министерство на отбраната твърди, че експлозиите в авиобазата в Крим са били провокирани от детонация на боеприпаси.


По-късно украинската страна съобщи, че на полуострова са унищожени девет вражески самолета .


На 16 август рано сутринта в Крим отново прогърмяха експлозии. Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че е имало диверсия край Джанкой и е имало експлозии във военен склад .


По-късно полковник от въоръжените сили на Украйна в резерва Роман Свитан каза, че в окупирания от Русия украински Крим през август е имало експлозии на няколко военни летища , логистични съоръжения и няколко склада са били ударени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2728 |06.09.2022 Над 50 000 руски войници са убити в Украйна, твърди Украинският генерален щаб . 0| 2809 |22.08.2022 Нинова доволна, че украинският посланик развенчал лъжите за износа на оръжие . 0| 2968 |17.08.2022 Украинският военен министър: Няма как войната в Украйна да се превърне в замразен конфликт . 0| 3135 |20.07.2022 Украинският парламент отстрани началника на вътрешното разузнаване. Зеленски уволни още един висш служител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads