Реклама / Ads
3| 4867 |09.11.2007 НОВИНИ

Университет за непобедимост и летен дъжд в мрачна София

.
Култовият рижисьор Дейвид Линч и Антонио Бандерас превърнаха София за кратко в място, където философията на киното се превръща в послание към хората и надежда за по-смислено бъдеще.
 

 

Александър Иванов

david_linch.jpgМилиони българи преди години гледаха сериала „Туин Пийкс” и още помнят знаменитата фраза „Совите не са това, което са.” Създателят на филма, култовият режисьор Дейвид Линч, наричан още „царят на сънищата” изнесе невероятна лекция по повод на създаването на Университет за непобедимост. Това не е поредната мания на твореца, а дълго премисляна стъпка, повлияна от неговата работа в киното и собствения му живот. Чрез медитацията като средство за постигане на душевен комфорт и равновесие, Дейвид Линч смята, че човек може да преодолее стреса, да се бори срещу пороците на съвремието като дрогата и алкохола, както и да постигне онова щастие, за което копнее. Режисьорът на „Синьо кадифе” и „Мълхоланд Драйв” и "Диво сърце" отдавна дълбае в човешката душа и търси отговор на стряскащите въпроси, които я преследват непрекъснато. Според него вече е открил пътят към щастието и на хората не остава нищо друго, освен да го следват. В същото време заклетият фен на Реал Мадрид Антонио Бандерас представиbanderas.jpg пред свои фенове своя  режисьорски филм „Летен дъжд” в Националния дворец на културата. Филмът е част от традиционната Киномания. Сюжетът на лентата се развива в началото на 70-те години в родния град на Бандерас – слънчевата Малага, проследява любовните и житейски терзания на група младежи, правещи първите важни крачки в живота си. Сценарият е по романа на известния испански писател Антонио Солер. Представянето на „Летен дъжд” съвпада със снимките на криминалето „Кодът” у нас, в което Бандерас си партнира с Морган Фрийман под режисурата на Мими Ледър. Част от снимките на филма с бюджет от 25 милиона долара са в София, а другите в Ню Йорк.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5506 |18.08.2007 Ловците гърмят по прелетен дивеч от днес . 0| 6416 |13.07.2007 "Любов и спасение в разказите на Йордан Йовков" е темата по литература в Софийския университет . 1| 4908 |01.03.2007 Кадафи стана доктор хонорис кауза на Белградски университет . 0| 6597 |09.05.2007 Три години затвор получи депутатът Владимир Кузов за блудство с непълнолетен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads