Реклама / Ads
4| 4403 |27.11.2019 НОВИНИ

Урсула фон дер Лайен: Важно е да имаме единен механизъм за всички страни от Европейския съюз

.
Урсула фон дер Лайен Източник: БГНЕС
Решението на Комисията за отпадане на мониторинговия механизъм е добра новина за България. Има много свършена работа и то успешно. Това коментира първата жена, председател на ЕК - Урсула фон дер Лайен.
 

„Постигнатото трябва да се запази, но за мен е важно да имаме единен механизъм за всички страни-членки. Това съм заложила в политическата си програма и върху това ще работим. Така че всички държави ще трябва да се съобразяват, да спазват върховенството на закона, да докладват, така че да имаме механизъм, който да бъде справедлив за всички“, подчерта фон дер Лайен пред бТВ.

 

Новият председател на ЕК съобщи, че от идния понеделник Европа ще има работеща Комисия. С месец закъснение съставът ѝ беше одобрен днес от евродепутатите с убедително мнозинство. Така бе избегната институционална криза.

 

В течение на два месеца евродепутатите поддържаха напрежението, за да покажат, че никой не може да ги прескача за най-важните решения за Съюза. Отхвърлиха кандидати за комисари, но днес символично прекратиха бойкота и приеха екипа на германката Урсула фон дер Лайен.

 

Тя обясни, че не е привърженик на идеята за Европа на различни скорости, защото смята, че е важно да „вървим всички заедно, защото единството е безценно в Европейския съюз”.

 

„Да, понякога отнема време, понякога е трудно, но това е демокрацията. Тя съдържа стойност и достойнства, особено, когато има голямо мнозинство, с което се движите напред и променяте нещата към по-добро”, обясни председателката на новата ЕК.

 

Урсула фон дер Лайен разполага с 5 години, за да осъществи амбициите си за Европа.

 

Още от понеделник ще трябва да покаже, че се съобразява с парламента, който днес прие екипа ѝ, но и че е независима от евролидерите, които я наложиха за председател на Комисията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4012 |13.11.2019 Светия синод за донорството: Важно да пазим акта на личността, която дарява . 2| 4146 |10.11.2019 Цветелина Пенкова: Най-важното е да продължим политиката за младите хора . 5| 4640 |31.10.2019 Лъчезар Богданов: Най-важното е бюджетът да удържи на евентуален външен шок . 2| 4336 |27.10.2019 Валери Симеонов: В любовта и в политиката е важно да можеш да чакаш.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads