Реклама / Ads
1| 4761 |20.06.2018 НОВИНИ

Уточнение по повод концерта в НДК на 27 юни

.
По повод публикацията, посветена на заключителния концерт на Българското председателство, който ще се състои на 27 юни в зала №1 на НДК под диригентството на маестро Емил Табаков, публикувана на сайта “Фрогнюз”, пресцентърът на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС държи да уточни следното:
 

Уважаеми колеги,

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 (МБПСЕС 2018) не е принципал на НДК и не взима решенията, свързани с провеждането на културната програма, съпътстваща Българското председателство.

 

НДК-официален дом на Председателството на Съвета на ЕС в София и Министерството на културата, ангажирано с културната програма, правят всичко необходимо за осъществяването на репетиция преди концерта. МБПСЕС 2018 оказва пълно съдействие на институциите и организаторите на заключителното събитие с всичко, което е необходимо.

 

На 25 и 26 юни в НДК се провежда „Цифрова асамблея 2018“ с над 1000 участници от всички страни-членки на ЕС и гости-наблюдатели. За реализиранетона този форум, освен зала 1, са ангажирани и всички останали зали на Конгресния център-НДК. Организаторите на Асамблеята от своя страна също полагат максимални усилия за синхронизиране на програмата на двете събития.

 

Симфония № 8 на Густав Малер не е изпълнявана повече от 30 години у нас и е една от уникалните музикални творби от началото на ХХ век. Изпълнението ѝ обединява няколко от най-добрите творчески състави на София: Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров, Симфоничния оркестър на БНР с диригент Емил Табаков, Детския радиохор и смесен хор на радиото с диригент Любомира Александрова - общо над 400 души. Концертът носи много символика, тъй като чрез изпълнението на Густав Малер ще направим своеобразна културна препратка към започващото на 1 юли 2018 година Австрийското председателство на Съвета на ЕС. На събитието са поканени над 1000 официални гости, продадени са 1500 билета.

 

Вярваме, че заключителният концерт, който ще отбележи края на Българското председателство с изпълнението на едно от най-мащабните произведения в класическата музика, ще бъде истински празник за българската публика.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4635 |24.05.2018 Юнкер ни поздрави по повод 24 май . 0| 4447 |02.05.2018 НЗОК: В ”Св.Екатерина” са установени нарушения по повод на починалата пациентка . 3| 5181 |11.04.2018 Изявление на ЧЕЗ по повод изказване на Корнелия Нинова . 6| 7506 |02.02.2018 Ласкин по повод питбула: Абе, дебили прости, ако аз изям дете, ще ме осиновите ли?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads