Реклама / Ads
28| 8367 |18.10.2010 НОВИНИ

Уволнената земедeлка Калина търси помощ от синдикатите

.
Жална им майка, ако са я уволнили заради бременността, закани се синдикалният лидер Константин Тренчев.
 

Отстранената изпълнителна директорка на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева е потърсила помощ от КТ "Подкрепа" заради уволнението си. Преди седмици неин близък роднина отишъл в централата на профсъюза да поиска помощ. Калина Илиева беше освободена от длъжност, след като стана ясно, че е криела бременността си, представяйки се за болна.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов разбра от радиоефира, че тя чака дете. Управителният съвет на фонд "Земеделие" взе решение за отстраняването й, независимо че тя беше в отпуск по майчинство, след като в разгара на скандала роди детето си.

Това обаче не я спаси, тъй като длъжността й е изборна и не попада под обикновената защита на Кодекса на труда, мотивираха тогава решението си от Фонда. "Всички членове, по които е освободена, вече са огледани от юристите, и ако намерят и една запетайка, ще създадат големи проблеми, защото най-добрите юристи по трудово право са в двата синдиката", категоричен бе д-р Константин Тренчев.

Човекът, който ги е запознал с казуса, обаче не е носел документите. Когато те бъдат налични в централата на синдиката, тогава ще кажат дали може или не Калина Илиева да бъде защитена от закона. "Всяка несправедливост, без назначение към кого е и от кого е допусната, наше задължение е да реагираме", каза д-р Тренчев.

Той бе категоричен, че законът трябва да се спазва. "Във всеки случай ние ще дадем най-доброто от себе си. Ако някой си е позволил да уволни жена заради това, че е бременна, жална им майка. Която ще да е тя, каквато ще да е, жална му майка", коментира от своя страна вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. По думите му другата седмица при тях за съдействие ще ходят и представители на един "много голям футболен отбор".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5163 |26.09.2010 ДПС се жалва в Турция, иска помощ за мюфтийската криза . 9| 5615 |10.09.2010 Сидеров търси в ДАНС материали за Костов и Атанасов . 8| 5311 |23.08.2010 Заплатите в Бърза помощ не били толкова малки . 32| 4954 |22.08.2010 С АЕЦ “Белене” Русия търси ядрена реклама в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads