Реклама / Ads
13| 4401 |15.11.2020 НОВИНИ

Ваня Добрева: Ваксината е наложителна сега!

.
Ваня Добрева
Прочетох, че другата седмица Унгария внася ваксини от Русия. Унгария, която е член на ЕС, не може да чака шест месеца американската ваксина, тъй като животът на унгарските граждани стои преди всички европейски договорености. Но това е Унгария, която винаги се позовава върху своя остатъчен суверенитет, когато става дума за национален интерес. Това каза заместник-председателят на Градския съвет на БСП – София проф. Ваня Добрева.
 

Тя припомни, че преди време е призовала поне Парламентарната група на „БСП за България“ да реагира по този въпрос и да предложи закупуването на готови ваксини от Русия или Китай.

 

„Надявах се, че нашите ръководители са осъзнали, че социализмът е дълбоко хуманистична идеология, в центъра на която стои човешкият живот, любовта към човека, страданието заради неговите болки и участ, солидарност с неговите тегоби и мъки“, изтъкна Добрева и допълни, че се е надявала да бъдат потърсени действително отговорни решения за справяне с тежката криза, а не декларации, които галят опозиционното ухо, но нищо не решават.

 

„Отново ще попитам: Защо България не може да закупи ваксина от Русия? Още повече, ваксинирането не е задължително и който не иска – може да не се ваксинира. Разбира се, след половин година, когато бъде готова американската или европейската ваксина, България ще закупи и от тях“, посочи Ваня Добрева.

 

„Ваксината обаче е наложителна сега! И е далеч по-необходима от новите бойни самолети или новите бойни кораби“, категорична е проф. Добрева.

Тя изрази недоумение от страха да бъде поставен този въпрос, да се окаже обществен натиск върху правителството.

 

„Или България е толкова зависима, че дори и ваксина не може да закупи от Русия? Тогава за каква свобода и демокрация говорим?“ попита в заключение Ваня Добрева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4175 |15.11.2020 Д-р Хичев от САЩ: Към март ваксината срещу COVID-19 ще стигне до хората . 64| 12458 |20.10.2020 Ваня Григорова от КТ “Подкрепа”: Защо да сменяваме властта, да дойде друг - същият изрод? . 3| 5677 |11.10.2020 Тестват ефективността на БЦЖ ваксината срещу Covid-19 . 17| 6226 |18.09.2020 Ваня Григорова: Двойно повече са безработните у нас, сравнено с ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads