Реклама / Ads
13| 4707 |07.11.2023 НОВИНИ

Ваня Григорова: Когато хвърляш л*йна, ти си л*йномет

.
Ваня Григорова Източник: Стопкадър: bTV
"Либералният л*йномет беше включен на макс през последните три дни. Когато хвърляш л*йна, ти си л*йномет."
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия Ваня Григорова, кандидат за кмет на столицата от БСП.

 

"Ние очевидно не успяхме да се преборим с усилията, както на ПП-ДБ, така и на ГЕРБ-СДС, да ограничат избирателната активност - първо с истерията, която изиграха с деня на размисъл на първия тур. Те бяха тези, които критикуваха чувалите, неразбориите. Другото, което направиха, е публикуваните резултати от екзит половете един час преди края на изборния ден. Имаше пряка намеса в изборите. Изследванията на социолозите са платени от някого. Когато на вас, като избирател, ви кажат, че мачът вече е свирен един час преди края на изборния ден, вие ще се демотивирате и няма да отидете да гласувате", коментира тя.

 

На въпрос дали се е изморила по време на кампанията, Григорова отговори утвърдително. По думите й тя е говорила с множество хора за проблемите им.

 

Запитана относно публикацията й от вчера в социалните мрежи, в която тя употребява циничен изказ, Григорова посочи, че последните няколко дни това, което са направили нейните опоненти, е да публикуват фалшиви новини в сайтове като "Bird.bg", "Дневник" и др.

 

"Когато в последни дни в балотаж тези хора буквално в изборния ден спонсорират публикации, които целят да откажат хората да гласуват, няма как да не подчертаем, че това е манипулация. Аз имам предимство в 13 столични района. Очевидно е, че манипулацията е тази, която трябва да бъде посочена ясно", отбеляза Григорова.

 

Относно гласовете от ромските квартали, тя посочи, че е правила кампания навсякъде.

 

"Аз обикалях калните улици на Факултета, където хората подхождаха с изключително недоверие към всеки, който влезе там. Ние всичко отразявахме в социалните мрежи. И във "Филиповци" бяхме, буквално на следващия ден хванаха купувачи на гласове там. Аз не знам дали г-н Хекимян е бил в тези квартали. Ако за него е имало гласове, можете да го попитате защо е имало такива. Аз минах през всички столични райони. Не съм си стояла в офиса и не съм мълчала пред камерите. Стисках по над 100-150 ръце на ден. Това е кампания и никой друг не я направи", изтъкна синдикалистката.

 

Запитана за партиите, които застанаха зад нея и по-конкретно за Николай Малинов, който е разследван от българските власти за шпионаж, Григорова изрази мнение, че обвиненията трябва да бъдат доказани в съда.

 

"Това не съм аз, Путин не ме е наградил мен. Сътрудничество има в рамките на коалицията. Трябва да ни притеснява, че един човек ще бъде внесен на кметското място, след като е дал няколко милиона, за да може да си го осигури. Моето минало беше разчепкано детайлно. Аз трябва да продължавам да обяснявам за миналото на хора, които не съм аз. Тези хора са издигнали моята кандидатура. Ако Малинов е работил срещу интересите на България, поканете го него, за да обясни защо е работил така. Обвиненията трябва да бъдат доказани в съда", категорична бе тя.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4455 |07.11.2023 Предвижда се екипът на Ваня Григорова да реши днес какви съдебни стъпки ще предприеме . 21| 13595 |06.11.2023 Ваня Григорова: Не нося "Тифани" за 6600, а за 70-80 лв . 19| 5206 |06.11.2023 Политолог: Искането на Ваня Григорова е последна отчаяна стъпка, която ще завърши със същия резултат . 26| 8305 |06.11.2023 Ваня Григорова и БСП ще оспорват резултата от изборите в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads