Реклама / Ads
4| 5054 |19.10.2017 НОВИНИ

А сега накъде? Въпросителни и загадки около ремонта на МиГ-29 от Русия

.
Източник: БГНЕС
Нямаме гаранция за ремонта на двигателите за руските МИГ-ове. Това стана ясно в Комисията по отбрана и сигурност в НС, на която бе изслушан министърът на отбраната Красимир Каракачанов и неговите заместници. Експертите по приема на двигателите установила няколко разминавания.
 
Основният проблем е, че липсват оригинални формуляри на производителя. Двигателите пристигнали у нас с документи от ремонтната организация, а не от фирмата производител на двигателя, каквото е условието по договора.

Липсата на оригинален формуляр означава, че няма информация кога са произведени двигателите, колко време са работили, къде са работили. Цялата тази информация е изключително чувствителна за ВВС. Цялата процедура може да се атакува от фирми, които не са участвали в конкурса за ремонт. Затова МО пише до руския завод. Отговорът от там сочи, че заводът за ремонт е и завод производител на двигателите.

След проведена среща с доставчика е решено военният министър да изпрати писмо до РСК МИГ. От отговора на руската компания зависи дали ще продължим с ремонта или спираме.

Сред въпросите е дали производителят и фирмата, извършила ремонта са една и съща организация. Искаме отговор защо руската страна не казва къде е летял този двигател, кой е бил пилотът и т.н. "Искаме да знаем и какъв е остатъчният ресурс на двигателите, за да не се окаже, че след ремонта той не е достатъчен", обяснява военният министър. Нашето военно аташе в Москва ще прецени и инспектира на място оригиналните формуляри, които към момента Русия не ни дава.

"До края на седмицата очакваме отговори. Въпросът е всичко да е ясно и да няма шум в системата", обяви Красимир Каракачанов и добави, че има варианти да решим проблема.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5068 |10.10.2017 Нинова: Борисов беше острие в атаката срещу „Емко”, сега се явява спасител . 0| 4370 |05.10.2017 Падна последният град в Ирак, окупиран досега от ”Ислямска държава” . 8| 5788 |04.10.2017 На път е да се роди нова дясна партия от ”Сдружение СЕГА”? . 0| 3780 |08.09.2017 Разтакават задържането на Лазар Влайков, сега друг съд ще гледа мярката му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads