Реклама / Ads
5| 9088 |25.02.2008 НОВИНИ

Върнаха от Афганистан побойник и "голямата уста"

.
Двама български военнослужещи са върнати скоропостижно от мисията ни в Афганистан. Това станало преди десетина дни, но Военното министерство спотаило информацията.
 
Двамата наказани пътували от Кабул и Кандахар през Истанбул за България.

Редникът П. М. от база "Инвикта" в афганистанската столица ударил як шамар на един от младшите офицери в контингента. С деянието си той предизвикал гнева на старшия национален представител  и останалите командири, които поискали веднага да бъде изгонен. За побойника незабавно е направено донесение до Генщаба и генерал Златан Стойков подписал заповед за екстрадирането му в България.

Редник И.Г. от контингента в Кандахар  пък се обърнал с "Да ме хванеш за кура" към взводния си командир,  след като не пожелал да изпълни негова заповед. Тъпанарското поведение предизвикало остри реакции дори сред самите войници. Неподчинението е сред най-грубите нарушения на устава, а съчетанието с цинизми утежнява поведението на всеки, който си позволи подобни волности, коментираха пред Frognews.bg военни от ГЩ.

Разпореждане от Генщаба е категорично по повод дисциплинарните издънки в контингентите ни извън граница. Преди  два месеца няколко военнослужещи бяха  върнати от мисията ни в Босна и Херцеговина поради пиянство и фалшива тревога в база "Бутмир".

В Кандахар пък хванаха рейнджъри, които правили снимки на секретни обекти. Заради провинения няколко човека не изкараха мисиите си докрай и в база "Гризли" в Ашраф.

img_1348.jpg  снимка Вяра Йовева

Това са неща, които се случват във всички мисии. Хората са под напрежение, понякога изпускат нервите си. Другите контингенти обаче не крият инцидентите и за тях се научава веднага. Освен това откритостта дава възможност за превантивни мерки срещу изцепките. Колкото повече се крият подобни случки, толкова повече се засилва съмнението, че може би там стават още по-срамни и опасни неща, е мнението на офицери от мисиите ни.

Така преди седмица военните се опитаха да прикирят новината, че 400 жени в армията ни са бременни, съобщена първо от Frognews.bg. Стигна се дотам шефът на Сухопътни войски ген. Иван Добрев да отрича нещо, което е известен факт в Генщаба и МО. Според висши военни това били информации, които уронвали престижа на армията ни. Техни подчинени обаче са категорични, че именно остарялото отношение към войската на някои началници вреди на имиджа на армията ни. Очакваме ген. И.Д. пак да шикалкави и отрича за върнатите рейнджъри в стил соцренесанс. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4837 |07.02.2008 Българските войници остават в Афганистан . 4| 5788 |26.12.2007 Некадърни чиновници и фирми превърнаха празничното пътуване в ад, полицейски капани в столицата . 0| 7061 |12.12.2007 60 гинат в кървав атентат в Ирак, 50 талибани убити в Афганистан . 2| 8234 |20.11.2007 Върнаха двама рейнджъри от Кандахар, снимали секретни обекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads