Реклама / Ads
4| 5776 |26.12.2007 НОВИНИ

Некадърни чиновници и фирми превърнаха празничното пътуване в ад, полицейски капани в столицата

.
Малкото сняг и непочистен асфалт за пореден път превърнаха магистрала "Хемус" в зимен ад за шофьорите. Докато преди няколко седмици виновници за задръстванията бяха тировете, сега причините са няколко загрели двигатела на влачещи се в адска колона коли.
 
Катаджии се опитват да въведат някакъв ред, но безсилието им е очевидно. Връх на абсурда е тяхната препоръка към пътуващите да минават през Искърското дефиле, което е струмно и пълно с остри завои, защото било по-безопасно от магистралата! Така вместо "Честита Коледа", пътуващите българи бяха подложени на поредната порция цинизъм от страна на отговарящите за почистването на пътищата. Още сме само декември, а магистралите "Хемус" и "Тракия" няколко пъти стават непроходими заради некадърността на фирми и министерски чиновници.

Проф. Иван Дичев се обади в редакцията с думите: „С Европа сравненията са нелепи, но вече много преди нас с пътищата си са всички балкански държави, че и азиатски! Такъв абсурд не съм виждал никъде - Коледни празници с непочистени магистрали..."

Помрачено бе настроението и на пътуващите по други пътища от националната мрежа. Вчера поднесъл ТИР забави движението по магистрала "Тракия" с няколко часа. Входните артерии на София откъм Витиня и Владая са задръстени по "традиция". Пернишко шосе предлагаше редовните екстри: заледени участъци, лоша маркировка и дупки, за които амортисьори няма открити, няма открити.

Колони имаше и на Цариградско шосе в столицата. Въпреки информацията за големия брой пътуващи българи по празниците, патрули на КАТ и най-вече униформени от районните полицейски управления се бяха заложили на най-неочаквани места, за да ловят "съгрешили" водачи. Т.напр. полицаи от месеци вардят неизвестно какво зад бензиностанцията "Шел" в Младост, където струпването на коли е направо фамозно. Те допринасят за изнервяне на обстановката, защото всеки спрян от тях автомобил допълнително запушва малките възможни пролуки за движение.

Техни колеги пък от дни "вардят" срещу Софияленд, където единственото нарушение, което могат да извършат шофьорите, е да превишат скоростта с 5-10 км. над позволената.

На бул. "Ал. Стамболийски" пък униформени избирателно спират главно коли с провинциални номера, дошли да пазаруват в МОЛ-а на ъгъла с „Опълченска".  

Друг патрул няколко дни си е харесал мястото на завоя до Американския колеж, където всеки спрян от него автомобил създава опасност от катастрофа, тъй като идващите коли няма откъде да минат.

Отстрани на х. "Хилтън" двама катаджии през празничните дни демонстративно излизаха на платното и оглеждаха свирепо минаващите коли, като по този начин вероятно искаха да респектират шофьорите. Ефектът обаче бе блокиране на едното от платната. Действието се развиваше на метри след светофара при подлеза, което е пълен абсурд. На следващото кръстовище, до х. "Хемус", където немалко водачи си позволяват да минават през трамвайната линия и да прецакват другарчетата си, като секат завоя в посока Семинарията - униформени липсват. Рядко може да се види полицай и на кръстовището пред "Пирогов", където винаги има стълпотворение от коли, някои от които паркирани почти до средата на платното. Минаването там, а след това и през Руски паметник, е истински автосървайвър без полицейско участие.

Така през почивните дни вместо радостно настроение, пътищата в страната предложиха гадни емоции и поводи за късане на нервите. Синоптиците от седмици предсказваха какво ще е времето и съответните ангажирани институции при добро желание, средна организация и елементарни умения можеха да направят пътуването на българина поне поносимо.  Но не го сториха. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5898 |03.12.2007 Юристите от НДВС източили държавата с обръчи от фирми . 0| 5008 |02.10.2007 400 млн. евро привличат фирми в конкурс за нови паспорти . 2| 7814 |28.07.2007 Либия възмутена от празничното помилване на медиците, жалва се на арабски и африкански организации . 0| 6335 |25.04.2007 Нов съюз ще защитава интересите на охранителните фирми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads