Реклама / Ads
31| 13111 |09.09.2023 НОВИНИ

Защитеният свидетел Васил Божков: Докато Борисов е в политиката, България няма да се оправи /видео/

.
Васил Божков
”Най-вредното нещо за България е Борисов. Докато той е в политиката, държавата няма да се оправи'', категоричен беше хазартният бос Васил Божков. Той заяви още на пресконференцията, че не може да каже нищо за убийството на Алексей Петров. Бе категоричен, че не се познава с президента Радев.
 

Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция - арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми. За ритона не мога да кажа, защото нямам достъп до колекцията, отговори Божков на първите въпроси.

 

Спекулацията с моето връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е екстрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност, продължи Божков.

 

''Исках да се прибера от първия момент, в който заминах. Самото ми прибиране беше осуетено от Интерпол'', добави още той.

 

Той съобщи, че по делото на Борисов, Горанов и Арнаудов е защитен свидетел. Не му предлагали да стане, но той бил защитен свидетел, твърди бизнесменът.

 

Той даде заявка за участие в политическия живот, макар че партията му "Българско лято" няма да участва в местния вот след няколко седмици. Божков заяви, че щял да се обърне към "огромното мълчаливо мнозинство" у нас, както и към онези 4%, които гласуват с "не подкрепям никого".

 

Ние сме против статуквото, обяви  Божков.

 

ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, каза още Божков.

 

Ще помоля да не ме принизявате до мафиотски сюжети. Нямам общо с Каменов, Цветомир Найденов няма да го коментирам. Един починал от рак, друг починал. Аз ги убивам. Това са измислени неща. Нито съм свързан с Къро, нито съм бил близък с него, нямам общо с побоя на Слави Ангелов. Това не е вярно и свидетелят, който цитирате, има психически отклонения. Може би сте му гледали постовете във "Фейсбук" и можете да си направите сами оценка", каза той.

 

Божков сравни ситуацията с партия шах и заяви, че "черните са без царица, а царят е в шах" и партията трябва да приключи с пълна победа на белите.

 

"България каква външна политика има? Ние сме членове на ЕС и НАТО. Продължават да грабят държавата и мисля, че всички го знаете. Мисля да не се занимавам повече с бизнес, нямам нужда. Каузата ми е да направя нещо за България и българския народ. Знаете какво направиха с колекцията ми - съсипаха я тотално. Сега не знаем къде и как се съхранява, унищожиха едно национално богатство и съсипаха един музей. Даже мисля да не коментирам това", посочи той.

 

Не съм се срещал с Любена Павлова в ОАЕ, уточни той.

 

''Подписано споразумение с американците нямам. Те ме съветваха да не се прибирам в България'', добави още Божков.

 

''Нямам бизнес с Пригожин. Дори и да съм имал няма нищо лошо. Русия беше един огромен пазар, в който всеки искаше да се настани'', уточни Божков.

 

''Застрашен съм от тези, които управляват страната в сянка'', обясни бизнесменът.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4459 |08.09.2023 Васил Терзиев: Борбата с корупция е дългосрочно предизвикателство, още от първия ден в общината я повеждаме . 0| 4314 |07.09.2023 Армията осигурява сухопътна връзка между “Василико” и централната част на Царево след потопа . 11| 5431 |07.09.2023 Асен Василев категоричен: Има достатъчно пари за щетите от наводненията . 9| 3854 |05.09.2023 Пуснаха Васил Божков под домашен арест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads