Реклама / Ads
3| 3924 |06.11.2018 НОВИНИ

Вътрешният министър Младен Маринов ”бълнува” за намаляване на катастрофите с 50%

.
Младен Маринов Източник: БГНЕС
Вътрешният министър Младен Маринов иска катастрофите да намалеят до 50%. Обявил го е на форум за безопасност по пътищата организиран от СБА. От изказването на министъра става ясно само едно - МВР няма конкретни предложения, не предвижда реформи или нови санкции. Как изобщо е изчислил този процент също не става ясно. но за сметка на това представя желаното за реалност.
 

България е на предпоследно място в класацията в Европа по пътна безопасност, припомня  news.bg. По данни на МВР за пътните инциденти в страната от началото на настоящата 2018 година на територията на страната са възникнали 5 766 тежки пътни инциденти. При тях са загинали 523 души, а 7 323 са били ранени.

 

Само за изминалото денонощие при катастрофи у нас са загинали 6 души, а 18 са били ранени. Общият брой на тежките произшествия на 5 ноември, понеделник, е 17. 

Черната статистика на МВР отчита 96 тежки катастрофи от началото на месец ноември - от 1 до 5 ноември, включително.  При катастрофите са загинали 19 души, а 124 са ранени. На фона на тази статистика изказването на вътрешния министър Маладен Маринов, че искал пътните инциденти да намалеят на 50% звучи нелепо.

 

За вътрешното министерство темата за пътната безопасност в България била от изключителна важност за националната сигурност, здравето и живота на хората. Според Маринов в пътната безопасност влияели много фактори, като един от най-значимите фактори бил личното поведение на водачите и членовете на обществото.

 

В същото време не стихват протестите на родители, близки и приятели на пострадали и загинали при пътни инциденти заради липсата на адекватни санкции за извършителите на такива престъпления. А на фона на започващите да излизат все повече информации за мародестването от страна на катаджии, адвокати и застрахователи върху жертвите и близките на пострадали при пътни инциденти изказването на Маринов, че „Пътна полиция“ прави всичко възможно за добра комуникация с неправителствени организации, които работят за постигане на висока безопасност, звучи меко казано странно. Повярвахте му, нали?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8620 |06.11.2018 Слави Трифонов дава кола на омбудсмана, отнета от министър Горанов . 2| 7208 |05.11.2018 Уволниха дисциплинарно като преподавател зам.-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов . 0| 3935 |04.11.2018 Министър Маринов: 250 пенсионери в МВР ще напуснат по Закона за бюджета . 0| 3511 |02.11.2018 Зам.-председателят на БАН: Има напрежение между нас и министър Вълчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads